Hlavní obsah

Dobré znamení? Ščasný soupeře zase trefil, ze Španělů ovšem nadšený není

Praha

Pokud se budou upínat k paralelám, jež by jim dávaly naději na další senzační postup, jedna se hned při losu našla. Trenér Zdeněk Ščasný znovu předem správně natipoval jméno dalšího protivníka. A když se trefil s Laziem, fotbalisté pražské Sparty přes Římany slavně postoupili. Vyjde to koučovi i ve čtvrtfinále Evropské ligy s Villarrealem...?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal (vlevo) a Lukáš Vácha se na Olympijském stadiónu v Římě radují z postupu Sparty do čtvrtfinále Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Děkovačka hráčů Sparty po zápase

Tipér je to náramný. „Za mě dobré, zase jsem v tipovačce realizačního týmu uspěl. S tím jsem spokojený, jinak moc ne," usmívá se trenér Zdeněk Ščasný bezprostředně po losu.

Nad Villarrealem rozhodně nejuchá. „Žádný španělský tým jsme moc nechtěli, jejich liga je pro nás dost silná. Jenže v osudí byly hned tři. Villarreal je hrozně silný, vždyť vyřadil Neapol či Leverkusen," vysvětluje kouč.

Hráči nejvíc chtěli do Anglie, ale vysněný Liverpool jim zase unikl.

„Los jsme přijali celkem v pohodě, i když jsme doufali, že se Španělům vyhneme. Nebyla to destinace, kterou bychom si právě vybírali. Ale jsme pár hodin po postupu přes Lazio, nebudeme si přece kazit náladu. Za mě jsem spokojený," ujišťuje Bořek Dočkal, autor prvního gólu z římské odvety.

S Plzní asi konzultovat nebudou

„Většina kluků chtěla Liverpool nebo Dortmund. Teď už byli v osudí všichni dobří. Jsou to Španělé, budou hodně fotbaloví. Kvalitní, těžký soupeř, když přešli přes Leverkusen. Teď se ovšem stejně soustředíme na Slavii," poukazuje Martin Frýdek na nedělní derby.

„Villarreal hrál na podzim ve skupině s Plzní, což pro nás bude poučný materiál," připomíná Dočkal. „Díky Plzni informace již z podzimu jsou. Budeme chtít sami získat další, trenéři tam určitě pojedou," souhlasí Frýdek.

Letenští se ovšem bijí s Viktorií o domácí titul, rivalita dvou českých lídrů je v posledních letech veliká. Na žádné velké konzultace, jak Žlutou ponorku potopit, tak asi nedojde.

„Oba jejich zápasy s Plzní jsem viděl, ale už je to dávno. Není pravděpodobné, že bychom se na Plzeň obrátili, informace půjdeme shánět svojí cestou," potvrzuje Ščasný.

Postoupí Sparta přes španělský Villarreal do semifinále Evropské ligy?
Ano
58,1 %
Ne
41,9 %
Celkem hlasovalo 29254 čtenářů.

Reklama