Hlavní obsah

Všichni se musíme stydět, omlouval se za celé Lazio legionář Lulič

Řím/Praha

Marasmus, který zachvátil po vyřazení z Evropské ligy římské Lazio, je nepopsatelný. Stejně jako mizérie, do níž hráči po blamáži s pražskou Spartou upadli. „Nevysvětlitelné, neakceptovatelné. Nezbývá nám než se stydět,“ uznával druhý den v rozhovoru pro Lazio Style Canal Senad Lulič a omlouval se jménem svým i spoluhráčů za zklamání, které způsobili. Fanouškům i celému italskému fotbalu. Vždyť od roku 2001 je to poprvé, co Apeninský polostrov nebude mít ve čtvrtfinále evropských pohárů žádného zástupce.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Sparťan Ondřej Zahustel (dole) se snaží obrat o míč Senada Luliče z Lazia.

Článek

Sparta se stala pro Lazio po čtvrtečním večeru noční můrou. „Všichni do jednoho bychom se měli stydět, protože Evropská liga byla naší jedinou objektivní možností, jak dosáhnout v této sezóně úspěchu. Po prvním zápase obzvlášť," sypal si popel na hlavu leginář z Bosny a Hercegoviny Lulič a nedokázal vysvětlit, proč celé mužstvo najednou zkolabovalo.

„Nepochopitelné, to se prostě vysvětlit nedá," nenacházel odpověď, proč po trefách Dočkala a Krejčího prohrával jeho tým už po dvanácti minutách dvoubrankovým rozdílem.

„Navíc se nestalo poprvé, že jsme zápas začínali s podobným handicapem. Přitom pracujeme na tom, aby hráči přistupovali ke každému utkání s plnou koncentrací, ale problém prostě nejsme schopni vyřešit," připojil svůj názor trenér Stefano Pioli. „Začátek přitom všechno rozhodl."

„Nebylo to jen o koncentraci, ale o psychickém rozpoložení celého mužstva. Po úvodním utkání v Praze jsme mysleli, že postup bude snadný, takže jsme přemýšleli o čtvrtfinále, ještě než jsme se dostali dál z osmifinále. Nemělo by se stát, abychom šli na hřiště s podobným postojem a přístupem. Proto musíme být rozpačití sami nad sebou, proto nám nezbývá než se stydět," opakoval do mikrofonu Lazio Style Canal Senad Lulič.

Reklama

Související témata: