Hlavní obsah

Dlužím Kloppovi hodně, říká Aubameyang. Přestoupí za ním do Liverpoolu?

Dortmund

Poprvé od svého odchodu z Borussie Dortmund se na tamní stadión vrátí trenér Jürgen Klopp. Na současného šéfa lavičky Liverpoolu ve Vestfálsku vzpomínají jen v dobrém. Podobně jako jedna z největších hvězd současného výběru Pierre-Emerick Aubameyang. V anglických médiích se po vyjádření fotbalisty z Gabonu rozšířily spekulace o Aubemeyangově přestupu na Anfield Road.

Foto: Profimedia.cz

Pierre-Emerick Aubameyang a Jürgen Klopp si spolu v Borussii Dortmund rozuměli. Přestoupí útočník z Gabonu za Němcem do Liverpoolu.

Článek

Aubameyang zažívá vynikající sezónu. Proti Brémám v sobotu vstřelil již 23. ligový gól, čímž přispěl k těsné výhře 3:2 a Dortmund má díky tomu jistotu, že v příští sezóně se na stadión Signal Iduna Park vrátí hymna Ligy mistrů.

„Bylo to pro nás velmi důležité. Šlo o náročný zápas, zejména ve druhé půli. Když vstřelili (hráči Brém) dva góly, myslel jsem si, že se rýsuje překvapení," připomínal útočník Borussie, že jeho tým musel zápas otáčet. „Ale pak jsme si vedli velmi dobře. Zvítězili jsme, což jsme potřebovali, a je opravdu skvělé být zpět v Lize mistrů," dodal.

Ukážeme Kloppovi, že pracujeme tvrdě, těší se Aubameyang

V probíhající sezóně ale Borussia startuje v Evropské lize. A los jí do čtvrtfinálové cesty přihrál Liverpool, Kloppův tým. „Skvělé! Můžeme Kloppovi ukázat, že tvrdě pracujeme, stejně jako dřív, a že dosahujeme progresu. Samozřejmě to bude náročný zápas," těší se na koučův návrat šestadvacetiletý fotbalista.

„Dlužím mu hodně. Pracovalo se mi s ním velmi dobře a hodně mě toho naučil. Jako útočník hraju tak, jak hraju, díky němu," děkoval na dálku svému někdejšímu trenérovi. A anglická média ihned začala spekulovat o tom, že by mohl od příští sezóny následovat Kloppa do Liverpoolu.

Po hvězdě bundesligy ale pokukují také Real Madrid a Arsenal. Aubameyang je ale prý v Dortmundu spokojený, a pokud by po sezóně dres neměnil, rozhodně by z toho rozladěný nebyl...

Reklama

Související témata: