Hlavní obsah

Krasnodaru i Laziu gól dal. Mladík Juliš chce mít sbírku kompletní

Někdo sbírá brouky, jiný zase důležité pohárové góly. Mladý letenský útočník je druhý případ. Lukáš Juliš (21) v jarní části fotbalové Evropské ligy zatížil konto jak Krasnodaru, tak Lazia Řím. A cestou do Španělska neskrývá, že ve Villarrealu by sbírku rád zkompletoval. „Bude to moc těžké, ale proč ne?“ usmívá se reprezentant do 21 let.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gól! Lukáš Juliš oslavuje svoji trefu proti Krasnodaru.

Článek

Závěrečným gólem završil na Olympijském stadiónu v Římě senzační výhru 3:0, jež Spartu vystřelila do čtvrtfinále. Recept pro zápasy venku Letenští mají, vždyť tři góly dali na všech třech posledních pohárových výjezdech - v Nikósii, v Krasnodaru i na Laziu.

„Moc dobře samozřejmě víme o síle Villarrealu. Ideální by byly rychlé góly na začátku zápasu jako v Římě, pak bychom třeba mohli úžasný výsledek zopakovat," přeje si Lukáš Juliš.

Sparta je ovšem ve složité situaci. Po reprezentační přestávce má několik absencí, také mladý útočník se z jedenadvacítky vrátil se zraněním.

„Koleno už mě nebolí. Na Slovácku jsem se ještě necítil ideálně, ale za dva dny doma jsem se dal do pořádku," líčí.

Žlutá ponorka nahání hrůzu

Zásadním problémem je pak samozřejmě soupeř ze silné španělské ligy, v níž nedávno proháněl i Barcelonu...

„Velmi kvalitní mužstvo. Jsou silní na balónu, výborně kombinují, libují si v soubojích jeden na jednoho," popisuje obávanou Žlutou ponorku.

A ke všemu Sparta na Slovácku o víkendu prohrála, čímž se jí o notný kus vzdálil vysněný titul.

„Jedeme dál, není čas smutnit. Když jsem koukal na náš program, došlo mi, že až do konce sezóny nás čekají už jen anglické týdny s vloženými zápasy. Nic takového jsem ještě neviděl, natož abych něco podobného zažil... Ale pro hráče je to lepší, jsem radši, když se víc hraje, než trénuje," usmívá se Juliš.

Jak dopadne úvodní čtvrtfinálový zápas Evropské ligy mezi Villarrealem a Spartou?
Vyhraje Villarreal
45,1 %
Utkání skončí remízou
21,3 %
Zvítězí Sparta
33,6 %
Celkem hlasovalo 8321 čtenářů.

Reklama

Související témata: