Hlavní obsah

Šance je vždycky, tedy i proti Villarrealu, říká kapitán Sparty Lafata

Villarreal

Z hráčů Villarrealu zná kapitán Sparty David Lafata jen Soldada, ale o kvalitě soupeře ve čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy nepochybuje. Předem však neskládá zbraně, protože... „Šance je vždycky,“ řekl přesvědčivě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty David Lafata během utkání se Slováckem.

Článek

Když se řekne Villarreal, jaké jméno hráče se vám vybaví?

Já je vůbec neznám, neslyšel jsem o nich (smích)... Vážně, Soldado, což je vynikající útočník, který hrál v Realu Madrid, Valencii, Tottenhamu a španělské reprezentaci. Jinak ale už žádné.

Takže o soupeři nic nevíte?

Tak to zase ne. Je to špičkový španělský klub, který si poradil s Neapolí a Leverkusenem. Šlapou na paty silné španělské trojce. Hrají velice rychlý, technický fotbal a jsou velice kompaktní, mají i výbornou obranu, která moc gólů nedostává.

Zajímáte se o španělský fotbal?

Často vídám v televizi Real Madrid, Barcelonu a s ní v úterý i Atlético. Španělský fotbal je velmi kvalitní, technický, vždyť byli mistry světa a dvakrát po sobě i mistry Evropy. Na šampionátu ve Francii jsou naším prvním soupeřem ve skupině.

Říkáte to s respektem. Jak vidíte šance Sparty proti Villarrealu?

Šance je vždycky, tedy i proti Villarealu. Do dvojzápasu nejdeme jako favorité. My se budeme snažit překvapit, konečně jako proti Krasnodaru a Laziu. Jsme ve čtvrtfinále, což je vlastně nad plán. Jdeme do toho bez nervů. Když říkáme, že si to chceme užít, vůbec to neznamená, že by nám byl výsledek jedno. Naopak, platí, to, co jsem řekl o překvapení. Rozdíl oproti jiným zápasům je v tom, že můžeme, ale nemusíme. To se pak hraje líp, tlak není tak velký. Určitě jsme nepřijeli do Španělska prohrát.

Dá se z hlavy vytěsnit sobotní porážka na Slovácku?

Musíme ji vytěsnit. Je to pro nás velká nepříjemnost, ale jednou asi porážka přijít musela... Jde o to se oklepat a jít dál. Právě takové utkání, jaké máme před sebou, by v tomhle mělo pomoci, i kdybychom ho nevyhráli. Ve Španělsku od nás nikdo nic nečeká, tedy hlavně abychom neudělali ostudu. Určitě nepropadáme žádné skepsi.

Jak dopadne úvodní čtvrtfinálový zápas Evropské ligy mezi Villarrealem a Spartou?
Vyhraje Villarreal
45,1 %
Utkání skončí remízou
21,3 %
Zvítězí Sparta
33,6 %
Celkem hlasovalo 8321 čtenářů.

Reklama

Související témata: