Hlavní obsah

Holek je zpátky, bude řídit obranu

Villarreal

Hráči se na marodce fotbalistů Sparty střídají velmi rychle. Kouč Zdeněk Ščasný řeší problémy, které v průběhu sezóny v takovém rozsahu neznal. Středeční předzápasový trénink před dnešním úvodním čtvrtfinálovým duelem Evropské ligy proti Villarrealu pro něj byl hlavně testem, kdo z hráčů, kteří mají nějaká zranění, bude moci nastoupit. Klíčový pro něj byl zejména stoper Mario Holek, jenž by měl řídit obranu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Mario Holek.

Článek

„Naplno trénuji už čtyři dny. V této době už mě nic nelimituje, jsem připravený. Jestli budu hrát, záleží na trenérovi, podstatné také bude, jaký systém zvolí," zahlásil Holek, i když měl lýtko zabandážované od kolena dolů. Trénink absolvoval bez viditelných úlev. Velká marodka, na níž je i další stoper Ondřej Mazuch, však podle něj není důvodem k nářkům nebo dokonce rezignaci. „Je nás v mužstvu dost, zvládneme to," dodal důrazně.

Villarreal je výš než Lazio

K dnešnímu duelu nevzhlíží s obavami, ale respektem k silnému soupeři. „Villarreal je výš, než Lazio. Nejsme favority, v soutěži jsme dál, než se čekalo. Na zápas se těšíme, určitě to bude zážitek, zahrát si proti takovému soupeři," říkal s úsměvem. Ale spekulace o tom, kam až by mohla Sparta dojít, nebo jestli by mohla do třetice zopakovat třígólové vítězství na hřišti soupeře, odmítal: „Určitě by se nám to líbilo, ale uvidíme, jaká bude realita."

Zatímco jeho spoluhráči považují za největší hvězdu soupeře především Soldada, Holek je střízlivější. „Je to skvělý útočník, ale oni mají ještě tři stejně dobré. Bude to hodně těžké utkání. Villarreal je technický, rychlý, navíc komplexní, hraje bez chyb dopředu i dozadu. Ale já věřím, že se s tím dokážeme poprat," vzkázal zdravě sebevědomě fanouškům.

Jak dopadne úvodní čtvrtfinálový zápas Evropské ligy mezi Villarrealem a Spartou?
Vyhraje Villarreal
45,1 %
Utkání skončí remízou
21,3 %
Zvítězí Sparta
33,6 %
Celkem hlasovalo 8321 čtenářů.

Reklama

Související témata: