Hlavní obsah

Spartě zbyl jediný stoper. Netuším, s kým budeme hrát, povzdechl si Kováč

Villarreal

Vypadalo to s nimi všelijak. Brzy prohrávali po hrubce gólmana Davida Bičíka, následně čelili obrovskému tlaku, šance Villarrealu střídala šanci. Nakonec si však sparťané vezou ze Španělska díky gólu Jakuba Brabce solidní výsledek (prohra 1:2) do pražské odvety čtvrtfinále Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Jakub Brabec (vlevo) a Tiémoko Konaté oslavují vyrovnávací gól na stadiónu El Madrigal ve španělském Villarrealu.

Článek
Fotogalerie

„Věděl jsem přesně, co nás ve Villarrealu čeká. Je to nejsilnější tým, se kterým jsme se setkali. Přežili jsme hodně šancí, výsledek je výborný," řekl trenér Zdeněk Ščasný. „Výsledek vezeme skvělý," přitakal autor letenské trefy Brabec. „I když jsem měl z gólu radost, utkání jsem si zkazil žlutou kartu, kterou jsem zbytečně dostal. V odvetě budu bohužel na tribuně," dodal Brabec.

Zápas začal pro Spartu tragicky, hrubkou Bičíka. „Řekli jsme si, že nesmíme dostat rychlý gól. Bohužel se to nepovedlo po mé chybě. Přihrávka od Frýdka nebyla prudká, s tím si musím poradit. Nepřevzal jsem míč ideálně, to byl začátek průseru. Byla to jednoznačně moje chyba. Nevšiml jsem si Bakamba, nešťastně jsem ho trefil," nevymlouval se Bičík na svoje obrovské zaváhání.

Psychicky to s ním ale nezatřáslo. V dalším průběhu utkání chybu mnohonásobně odčinil, když domácím zlikvidoval šest stoprocentních příležitostí. Bičíkovy zákroky tak udržely Pražany ve hře o postup...

„Snažil jsem se zapomenout, ale moc mi to nešlo, byla to dost fatální chyba. Že jsem něco chytil, to je fajn, ale moje chyba mě moc mrzí," podotkl Bičík. „Bičík nás několikrát podržel. Je skvělé, že nadále máme šanci na postup," podotkl Brabec.

Jenže vzhledem k marodce a karetním trestům budou mít sparťané k dispozici jediného stopera, Radoslava Kováče. Ten v první půli vystřídal Maria Holka, jenž si obnovil zranění lýtka. „Prvních pět minut pro mě bylo hodně těžkých, ale snad jsem to zvládl celkově slušně," pověděl Kováč. „Byl jsem na začátku jara pátý stoper, teď jsem zbyl jediný. Netuším, s kým budeme hrát v odvetě," povzdechl si Kováč.

Reklama

Související témata: