Hlavní obsah

Sparta si zasloužila nakládačku, píše španělský tisk a vyzdvihuje Bičíka

Villarreal/Madrid

Španělská média si po čtvrteční výhře Villarrealu v úvodním čtvrtfinálovém klání Evropské ligy 2:1 nad Spartou vybrala tři klíčová témata - nemohoucnost Žluté ponorky v zakončení, skvělý hostující gólman David Bičík i nedostatečný náskok do pražské odvety.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Cédric Bakambu (druhý zleva) z Villarrealu se raduje ze své trefy do sítě pražské Sparty.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Sparta v evropském klubovém poháru číslo dva poprvé padla, domácí udrželi neporazitelnost, přestože na stadiónu El Madrigal poprvé v letošním ročníku EL inkasovali. „Jenže výhra 2:1 je málo. Sparta si zasloužila nakládačku, ale výbornou práci předvedl český gólman," napsal server listu El Mundo Deportivo.

„Takže zápas, který měl skončit 4:0, dopadl 2:1. Zasloužená výhra, přesto jsou postupové šance otevřené," uvedl oblíbený list Marca. „Třetí gól, který by přinesl před cestou do Prahy klid, nepřišel. Přitom šancí měla Žlutá ponorka snad tucet."

Bičík se vykoupil

Španělský tisk nejvíce zaujal právě Bičík, který po dvou minutách vyrobil obrovskou hrubku, nezvládl odkop a trefil dotírajícího Bakamba, jenž dal svůj první gól v zápase. „Velká podobnost s gólem Zlatana Ibrahimovice večer předtím. Jenže Bičík se vykoupil, zastavil šest jasných šancí a minelu mu odpustí," tušili redaktoři serveru sport.es. „Bičík, český hrdina. Byl jako chobotnice a svými chapadly lapil úplně všechno," dodala Marca.

„Vichřice žlutého celku, která ale nevyužila nahromaděné příležitosti. Češi tak odjíždějí po gólu Brabce naživu," okomentoval čtvrteční duel server listu El Mundo. „Neuvěřitelné. Tolik neproměněných šancí a ještě neočekávaná vyrovnávací branka, kterou Villarreal na El Madrigal obdržel," píše El País. „Obléhání sparťanské branky přineslo jen druhou trefu Bakamba, jeho sedmou v soutěži," upozornil na konžského střelce.

Novinářům na Pyrenejském poloostrově pochopitelně neunikly ani problémy českého celku se složením sestavy. Kouč Ščasný řeší velké dilema, koho příští čtvrtek postaví, hlavně v obraně. „Villarreal bude v srdci kontinentu bojovat o účast mezi čtyřkou nejlepších. Žlutá ponorka má vše ve svých rukou, zejména proto, že Sparta bude bez tří stoperů," upozorňuje El Mundo Deportivo.

Reklama

Související témata: