Hlavní obsah

Ze zatracence Bičíka se stal ve Villarrealu sparťanský hrdina

Karel Felt (Villarreal)Sport.czPrávo

Ve 3. minutě čtvrtečního úvodního duelu čtvrtfinále Evropské ligy ve Villarrealu byl gólman Sparty David Bičík zatracencem. Při odkopu Frýdkovy malé domu váhal tak dlouho, až trefil nohu soupeřova útočníka Bakamba a stalo se to, co Pražané chtěli ze všeho nejméně. Žlutá ponorka vedla. Jenže v dalším průběhu se stal právě Bičík sparťanským hrdinou. Jenom Bakambovi zlikvidoval další tři šance, byť od něj ještě jednou inkasoval, vychytal i Soldada a další borce a nakonec si Sparta odvezla přijatelný výsledek 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský gólman David Bičík po úvodním utkání čtvrtfinále Evropské ligy ve Villarrealu.

Článek
Fotogalerie

„Frýdek mi dal malou domů dost prudkou. Měl jsem s ní trošku problémy. S tím si samozřejmě musím jako gólman poradit, na to se nevymlouvám. Převzal jsem míč, ale dal jsem si ho dál. Soupeřova hráče jsem si všiml pozdě," krčil po utkání sparťanský hrdina rameny. „Kdybych míč odkopl rovnou, z jednoho kroku, tak to Bakamba nestihl. Po utkání mě také napadlo, že jsem mohl balón zaseknout a on by proběhl kolem," dodal.

Chyba jednou za život

V kariéře se čtyřiatřicetiletému Bičíkovi nic takového nestalo. „Trefit soupeře při odkopu, aby z toho byl skoro vlastní gól, to je noční můra všech gólmanů. Stane se tak jednou za život. Bohužel jsem si ten moment hrůzy vybral v nejméně vhodný okamžik. Doufám, že se mi něco takového stalo poprvé a naposledy," přál si.

Spoluhráči Bičíka chlácholili. Co také v takové chvíli jiného... „Snažili se mě utěšit. Bylo na mně vidět, jak jsem z té chyby zničený. Říkali mi, abych zvedl hlavu, nic si z toho nedělal, že se taková věc prostě stane a určitě že chytím další tři čtyři góly, a pořád je čas s tím něco udělat. Věděl jsem, že je teprve začátek zápasu, ale ta chyba byla strašná... Sice si v bráně říkáte, že na to nesmíte myslet, ale to prostě nešlo. Bude mě strašit hodně dlouho," přiznal Bičík.

Bakambu mu jesle nedal

Když přišla řeč na jeho skvělé zákroky, trochu pookřál. „Takhle jsem si dlouho nezachytal. Od toho jsem v brance, abych něco chytil. Bylo to opravdu těžké utkání. Snad jsem se tím trochu v očích kluků vykoupil," konstatoval. Nejhůř mu prý bylo při sólu Bakamba, kdy obral o míč Brabce a pelášil na něj sám.

„Měl dost času, mohl si udělat, co chtěl. Také mi dvakrát něco naznačil. Z videa jsem věděl, že takové situace nejčastěji zakončuje mezi nohy gólmana. Zkusil to i na mne. Naštěstí jsem klíčový moment ustál a míč odkopl," usmál se Bičík.

Výsledek 1:2 z trávníku Villarrealu je nadějný, nikdo mu v Evropské lize na jeho hřišti gól nedal. „V odvetě se o postup popereme, pořád je to otevřené. Bylo super, že Jakub Brabec dal gól. Ale máme hodně zraněných a vykartovaných hráčů. Nevím, s kým tu odvetu budeme hrát. Moc nás nezbývá," naznačil gólman největší momentální problém Sparty, které se vykartovali Brabec a Costa. Zahustel, Holek a Mazuch jsou zranění, takže z klasických zadáků zbyl jen stoper Kováč.

Reklama

Související témata: