Hlavní obsah

Klopp se vrátil na Vestfálský stadión. A šokoval všechny fanoušky Dortmundu

Připravili mu krásné přijetí, vždyť v jejich žluto-černých barvách strávil úžasných sedm let. Trenér Jürgen Klopp se už jako manažer Liverpoolu vrátil na místo, kde slavil dva bundesligové tituly a vítězství v Německém poháru. V Dortmundu jej přivítal plný dům, téměř 66 tisíc diváků.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Manažer Liverpoolu Jürgen Klopp se zdraví s hráči BVB - Lukaszem Piszczekem a Nurim Sahinem.

Článek
Fotogalerie

Před čtvrtečním úvodním zápasem čtvrtfinále Evropské ligy se o ničem jiném nemluvilo. Jürgen Klopp a Borussia Dortmund, toto spojení bylo nadlouho takřka nerozlučné. Až do minulého roku, kdy se německý stratég rozhodl pro změnu a odešel. Později se upsal Liverpoolu. Jenže nyní čtvrtfinálový los oba celky svedl dohromady.

Pro svého oblíbence si ve Vestfálsku připravili opravdu vřelé přijetí. Celý stadión před výkopem zpíval píseň "You'll Never Walk Alone", která je hymnou obou čtvrtečních soupeřů.

Osmačtyřicetiletý Klopp poté v průběhu zápasu šokoval domácí obecenstvo, komentátory i diváky po celém Německu.

V 36. minutě, když se trefil Origi, začal uznávaný trenér emotivně slavit. Čekalo se spíše, že případná trefa Reds nechá Kloppa chladným, ale tak emotivní kouč se zkrátka neudržel, vystřelil z lavičky a bušením do hrudi dával najevo velkou radost.

Pro některé fandy BVB velké zklamání, pro jiné byla Kloppova autentická oslava minimálně překvapivá.

„Děkuji fanouškům za vřelé přijetí, bylo to krásné. Jak jsem ale vyšel z tunelu, už jsem myslel jen na Liverpool. Po remíze 1:1 má teď odveta ten správný náboj. Je to padesát na padesát. Spousta lidí se nám před zápasem vysmívala a teď je výsledkem překvapená. Konečný stav 1:1 je mnohem lepší, než nedat gól," svěřil se Klopp po zápase novinářům.

Domácí Borussia sice zkraje druhé půle zásluhou Hummelse vyrovnala, ale do dalších výrazných gólových šancí už se nedostala. „Dokážeme hrát mnohem lépe. Dnes nám scházelo více sebevědomí, preciznosti. Situace je však stále dobrá, i když jsme doufali v lepší výsledek," nelámal si hlavu kouč BVB Thomas Tuchel.

Postoupí do semifinále Evropské ligy fotbalisté Dortmundu, nebo Liverpoolu?
Dortmund
49,9 %
Liverpool
50,1 %
Celkem hlasovalo 7038 čtenářů.

Reklama

Související témata: