Hlavní obsah

Do Prahy válčit nepojedeme, říká kouč Villarrealu po vítězství nad Spartou

Villarreal

Poněkud rozladěný byl po čtvrtečním úvodním duelu čtvrtfinále Evropské ligy kouč fotbalistů Villarrealu Marcelino García Toral. „Zasloužili jsme si lepší výsledek. Vzhledem k okolnostem ale výhru 2:1 musíme vzít,“ konstatoval po utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Villarrealu Eric Bailly (vpravo) v souboji se sparťanským útočníkem Lukášem Julišem v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

„Takový je fotbal. My jsme vystřelili na bránu soupeře sedmadvacetkrát a dvanáct střel bylo gólových. Branky jsme ale dali jen dvě. Spoustu šancí jsme neuvěřitelně zahodili. Sparta měla snad osm střel směrem na naši branku, mezi tyče šly tři nebo čtyři. Dostali jsme doma poprvé v Evropské lize gól. To je zkrátka fotbal. Zápasy vyhrávají góly a ty jsme dali jen dva. Udělali jsme všechno dobře, byli jsme lepší, až na proměňování šancí před brankou soupeře. Je škoda, že náš skvělý výkon se nepromítl do skóre," posteskl si po utkání.

Oba góly domácích dal útočník Bakambu. „Potvrdil svoje kvality. Na soupeře platil rychlostí, dostával se do šancí, ale proměnil jen dvě. Také ostatní podali dobrý výkon. Soupeř hrál hodně důrazně, řekl bych až moc. Měl štěstí, že sudí to viděl tak, jak to viděl. Z přehnané agresivity v odvetě ale nemám strach. Tam také bude rozhodčí a snad budeme mít víc štěstí my... Do Prahy nepojedeme válčit, ale hrát fotbal, takže se nebojíme. Před námi je těžký zápas, ale my máme náskok a víme, že jsme lepší, což musíme herně zopakovat. Jen je třeba, abychom lépe bránili a efektivněji naše šance zakončovali," dodal Marcelino.

„Je to solidní výsledek, ale spálili jsme neuvěřitelné množství šancí. Věřím v náš postup, protože jsme lepší," konstatoval útočník Roberto Soldado. „Doufám, že sudí v odvetě podá lepší výkon. Oni hráli velice tvrdě, za hranicí únosnosti, což jim rozhodčí hodně toleroval," dodal.

Postoupí fotbalisté Sparty přes Villarreal do semifinále Evropské ligy?
Ano
52,8 %
Ne
47,2 %
Celkem hlasovalo 13914 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články