Hlavní obsah

Pohár UEFA on-line: Slavia vs. Palermo

PRAHA

Ostrý start do jarní části sezóny absolvují fotbalisté pražské Slavie ještě před začátkem ligy ve čtvrtek večer, kdy na Strahově rozehrají třetí kolo Poháru UEFA proti Palermu. Hlavním přáním trenéra Slavie Karla Jarolíma je v domácím souboji s desátým celkem italské ligy neinkasovat. Celý zápas můžete sledovat na Sport.cz v podrobné on-line reportáži.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Slávista David Jarolím v obranné práci během utkání proti Palermu.

Článek

Oproti předchozímu vystoupení v Poháru UEFA v prosincovém utkání v Hamburku se bude sestava Pražanů lišit. Po vyloučení v Německu bude chybět gólman Kozáčik, jehož nahradí Vorel. Latka s Gedeonem v zimní pauze odešli do zahraničí, místo v základní jedenáctce tentokrát zřejmě nezbude na Holeňáka.

Zatímco Slavia je v pohárové Evropě poměrně protřelým týmem, soupeř má na kontě pouze šest zápasů, všechny v současném ročníku. Mezi italskou elitou hraje sicilský tým teprve druhým rokem, ale loni si šestým místem hned otevřel dveře na mezinárodní scénu, kde zatím neokusil hořkost porážky.

Pohár UEFA on-line na Sport.cz:
Slavia Praha vs. U.S. Palermo

V italské lize se však letos Palermu tolik nedařilo a nepřesvědčivé výsledky na přelomu roku stály místo trenéra Luigiho Del Neriho, jehož vystřídal Giuseppe Papadopulo. Po jeho nástupu nastal obrat k lepšímu a tým dokonce po výhře 3:0 vyřadil ve čtvrtfinále Italského poháru AC Milán. V lize pod novým koučem Palermo zatím neprohrálo, v generálce na čtvrteční duel i v deseti vydřelo vítězství 2:1 v Empoli.

Jak dopadne utkání Poháru UEFA?
Hlasujte v anketě Sport.cz

"Oproti předcházejícím zápasům se změna kouče odrazila ve hře dost podstatně. Zdá se, že mužstvo hraje najednou zcela na doraz a maximálně bojovně. Navíc se změnilo i rozestavení hráčů," řekl trenér Jarolím. Hlavní sílu soupeře vidí v ofenzivě. "V záloze mají největší kvalitu - Argentinec Gonzalez, jeho krajan Santana a Corini jsou výborní. Snaží se posílat na útočníky kolmé přihrávky a ti je umí využít. Především Caracciola je těžko k uhlídání," uvedl Jarolím.

Hlavně neinkasovat

V první řadě si Jarolím přeje, aby slávisté doma neinkasovali. "Hrát doma na nulu je náš hlavní úkol," prohlásil. Přesto si nemyslí, že Palermo by bylo nejtěžším protivníkem, kterému jeho tým v pohárech čelil. "Soupeř je především rozehranější, ale jsem přesvědčen, že my budeme motivováni na sto procent. Uděláme vše pro to, abychom postoupili," tvrdil odhodlaně na tiskové konferenci Jarolím.

Jeden z nejzkušenějších slávistů Stanislav Vlček je rád, že po zimní přípravě se konečně začne hrát. "Věřím, že máme natrénováno dobře a potvrdíme to již v zápasech s Palermem. Bude to těžké, ale věřím, že to zvládneme," řekl Vlček. Pohárovou premiéru si odbude gólman Michal Vorel, ale zvýšenou nervozitu prý necítí. "Půjdu to toho zápasu jako do každého jiného. Musíme se semknout a bojovat," prohlásil brankář, který přišel v lednu z Jihlavy.

Italové se počasí nebojí

Výprava Palerma dorazila ve čtvrtek na ruzyňské letiště s dvouhodinovým zpožděním, ale hráčům to náladu nezkazilo. Vypadali vesele a již se těšili do hotelu Savoy, kde mají už od úterý vlastního kuchaře. Nepříznivé klimatické podmínky kouče Papadopula neznepokojují. "Na hřišti nebude rozhodovat počasí, to bude pro oba týmy stejné, ale výkon," řekl trenér Palerma. Slavii považuje za silný tým, jehož největší předností jsou podle něj výrazné individuality.

Pravděpodobné sestavy:
Slavia Praha: Vorel - Krajčík, Dosoudil, Suchý, Hubáček - Piták, L. Jarolím, Hrdlička, Švento - Vlček, Fořt.
Palermo: Andujar - Zaccardo, Biava, Barzagli, Grosso - Mutarelli, Corini, Tedesco - Brienza, Santana - Caracciolo.
Utkání začne od 20:45 a řídí jej bulharští rozhodčí v čele s Antonem Genovem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články