Hlavní obsah

Slavia ukončila pohárovou sérii Palerma

PRAHA

Pražské Slavii vyšel start do jarní části fotbalových soutěží, když v úvodním zápase 3. kola poháru UEFA porazila ve čtvrtek na Strahově italské Palermo 2:1. První gól Slavie vstřelil Jarolím, po vyrovnání Tedesca rozhodl o výsledku vlastní gól Barzagliho. Slavia tak ukončila sérii italského klubu, který v probíhajícím ročníku Poháru UEFA ještě neprohrál.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Slavie se radují z gólu v síti Palerma.

Článek

Slavia se poprvé do šance dostala v 6. minutě, Vlčkův centr ale kolegu z útoku Fořta nenašel. Palermo se dožadovalo o tři minuty později penalty po zákroky na Makinwu, útočník hostí ale jen dostal za nasimulování pádu žlutou kartu.

Před Vorlem, který nahradil distancovaného Kozáčika, hořelo ve 12. minutě po rohu kapitána Coriniho. Barzagli ale míč v dobré pozici netrefil. Zimní slávistická posila se vytáhla vzápětí, když zlikvidovala tutovku Tedesca. Záložník Palerma se jen chytil za hlavu.

Na italském týmu bylo znát, že už na jaře několik zápasů rozehrál, slávisté byli po většinu první půle na vlastní obraně a bránili se kombinaci soupeře. Když se ale už domácí dostali před Andujara, byl z toho gól. Na Fořtův centr nedosáhl Piták, ale odražený míč se dostal k Jarolímovi a slávistický špílmachr placírkou otevřel skóre.

Palermo mohlo vyrovnat po akci Makinwy. Útočník Italů obešel padajícího Dosoudila, další skvělý zákrok předvedl brankář Vorel. Obrana Slavie nepůsobila kompaktně a Vorel musel vytáhnout další skvělý zákrok, když včasným vyběhnutím zlikvidoval střelu Terlizziho. Do třetice se už hosté radovali. Po rohu se k míči dostal Conteh a jeho střelu ještě tečoval Giovanni Tedesco. Byl ale v ofsajdovém postavení, což rozhodčí přehlédli a gól uznali.

Signál přinesl vedoucí gól

Po přestávce přišel do hry místo Hrdličky Holeňák a slávistická obrana získala na stabilitě. Navíc ve 48. minutě domácí opět udeřili. Po signálu centroval Piták a od dezorientovaného Barzagliho se míč odrazil do branky.

Hra Slavie byla ve druhé půli naprosto rozdílná od výkonu před přestávkou. Zatímco v prvních 45 minutách Palermo kontrolovalo průběh zápasu a Slavii držely ve hře jen skvělé zákroky brankáře Vorla, v druhém poločase byli slávisté aktivnější, lépe kombinovali a měli i šance.

V 74. minutě zvyšoval na 3:1 hlavou Suchý, rozhodčí ale odmávali ofsajd a zchladili tak radost domácích hráčů i příznivců. Hosté se snažili o vyrovnání, sešívaní si ale jednobrankový náskok do odvety pohlídali.

Slavii ostrý start do fotbalového jara vyšel, porazila Palermo 2:1 a ukončilo tak jeho úspěšnou sérii. Italský celek až do utkání na Strahově v letošní pohárové Evropě ještě neprohrál. Odvetu sehrají soupeři za týden ve čtvrtek 23. února v Palermu.

Slavia Praha - US Palermo 2:1 (1:1)
Branky: 29. L. Jarolím, 48. Barzagli vlastní - 40. Tedesco. Rozhodčí: Genov - Džuganski, Angelov (všichni Bulh.). ŽK: Dosoudil - Corini, Terlizzi, Makinwa, Grosso. Diváci: 6706.
Slavia Praha: Vorel - Krajčík (77. Švec), Dosoudil, Suchý, Hubáček - Piták, L. Jarolím, Hrdlička (46. Holeňák), Švento - Vlček, Fořt (82. Hercegfalvi). Trenér: K. Jarolím.
Palermo: Andujar - Conteh, Terlizzi, Barzagli (62. Rinaudo), Grosso - Tedesco, Corini, Mutarelli (69. Barone) - Santana, Brienza (60. M. Gonzales) - Makinwa. Trenér: Papadopulo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články