Hlavní obsah

Jarolím našel pro odvetu s Makedonci inspiraci, scénář má také vymyšlený

Mladá Boleslav

Scénář má promyšlený, inspiraci také našel. Nic by tedy nemělo bránit Jarolímovým svěřencům, aby odvrátili vyřazení hned ve 3. kvalifikačním předkole Evropské ligy, jež jim po porážce 0:2 v prvním zápase v Makedonii hrozí. „Vzpomněl jsem si, jak jsem ještě se Slavií prohrál před šestnácti lety v tehdejším Poháru UEFA v Osijeku 0:2, ale domácí odvetu jsme zvládli a postoupili,“ dopátral se trenér Karel Jarolím inspirace pro svůj současný mladoboleslavský tým. Teď už půjde jen o to uvést ji ve čtvrtek v podvečer v život.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský trenér Karel Jarolím během úvodního utkání předkola Evropské ligy.

Článek

Dvoubranková prohra v prvním zápase s Tetovem je hodně nepříjemná. Zvláště, když Mladá Boleslav v Makedonii gól nevstřelila, takže pohárová matematika ji nutí, aby minimálně stejný výsledek uhrála i doma a vynutila si tak prodloužení či následný penaltový rozstřel.

Rovnou do další fáze Evropské ligy se dostane pouze v případě, že protivníka z Balkánu porazí o tři a více branek.

Na Osijek si trenér vzpomněl hned

„Tehdy jsme jich dali Osijeku pět," vybavil si Jarolím kanonádu, kterou Slavia v roce 2000 rozpoutala. „Teď bych také rád proklouzl s Mladou Boleslaví do play off a získal body, které český fotbal do pohárového koeficientu potřebuje," netajil před odvetou s Tetovem.

„Minulý čtvrtek jsme v Makedonii nehráli až do vyloučení Hůlky špatně, jenže jakmile nás bylo o jednoho méně, utkání se zlomilo," připomínal Jarolím, že první duel přinesl až do 52. minuty vyrovnaný fotbal. Středočeši se však neprosadili střelecky, i když se jim pár možností nabídlo. V nedělním ligovém duelu s Libercem ovšem dokázali, že by pro ně koncovka neměla představovat zase až takový problém.

„Věřím, že jsem si nějaký gól nechal i na Tetovo," netajil autor hattricku do sítě Severočechů Jan Chramosta, že by se v pohárové odvetě chtěl zase střelecky prosadit.

„Vítězství nad Libercem by nám mělo psychicky pomoci," věří mladoboleslavský kouč. „Porážka 0:2 v Makedonii je z hlediska pohárové matematiky sice tím nejhorším možným výsledkem, ale pokud se nám podaří vstřelit v domácí odvetě brzy gól a do přestávky přidáme druhý, můžeme odvetu zvládnout. Záleží jen na nás, každopádně však musíme hrát útočně."

Nechce se loučit porážkami

Zatímco v nedělní ligové konfrontaci dvou českých pohárových zástupců udělal liberecký kouč Trpišovský hned šest změn v sestavě, neboť své hráče šetřil na odvetu, mladoboleslavský trenér Jarolím ponechal mužstvo prakticky beze změny. Pouze Chramosta hrál od první minuty.

„Nechtěl jsem do ní sahat, protože změny by se mohly vymstít. Zvláště, když do čtvrteční odvety s Tetovem jsme měli dost času, abychom se dali dohromady," vysvětloval Jarolím, který proti Makedoncům nemůže postavit Hůlku vyloučeného v prvním zápase.

„Ke změně v sestavě tudíž dojde, ale teprve uvidím, co se mi urodí v hlavě," nemínil Jarolím prozradit, co na odvetu s Tetovem chystá. Jedním se ale budoucí reprezentační kouč, který od září vymění klubové působení za angažmá u národního týmu, netajil. „Nechci se s Mladou Boleslaví loučit porážkami, rád bych s ní proklouzl do play off," řekl na rovinu.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen