Hlavní obsah

Přišel na poslední chvíli, přesto je libereckou jedničkou. Chalani mi pomohli, kvituje Dúbravka přijetí

Liberec

V Liberci se objevil pár hodin před první pohárovou konfrontací na evropské scéně, přesto se stal slovenský gólman Martin Dúbravka okamžitě brankářskou jedničkou mezi tyčemi Severočechů. V Evropské lize, v nejvyšší domácí soutěži zrovna tak. „Noví spoluhráči mě přijali výborně a rychle jsme k sobě našli cestu,“ kvitoval Dúbravka, jenž vyměnil barvy dánského Esbjergu za stabilní místo mezi tyčemi na severu Čech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Liberce Martin Dúbravka.

Článek

V premiéře minulý čtvrtek ve Vídni inkasoval jeden gól, tři dny poté v ligovém prologu v Mladé Boleslavi mu nasázel Chramosta hattrick, do třetice však Dúbravka udržel čisté konto. V odvetě Evropské ligy s rakouskou Admirou Mödling byla vychytaná nula o to důležitější, že pomohla Liberci k postupu do dalšího kvalifikačního kola.

„Noví spoluhráči mi ale hodně pomohli. Hráli v defenzivě koncentrovaně a nedopustili, aby se Rakušané dostávali do šancí. A já jsme v bráně přece od toho, abych něco chytil," kvitoval Dúbravka, který první vážnou situaci musel řešit až po hodině hry.

Fanoušky chce inspirovat výkony

S hlavičkou Knasmüllnera si poradil a při prvním vystoupení na domácím hřišti si vysloužil aplaus publika. „Fanoušci mě vzali, což samozřejmě těší. Diváci byli vůbec báječní, neboť z nich byla cítit energie a podpora. Teď bude proto na nás, abychom je k podobné podpoře inspirovali svými výkony i v dalších zápasech," netajil sedmadvacetiletý slovenský brankář, jak příjemně ho publikum pod Ještědem překvapilo.

On se odměnil prvním čistým kontem, které v novém angažmá vychytal. „Výhra a čisté konto k tomu, to je důležité pro každého gólmana. Získá tím sebevědomí a sebedůvěru. Jsem v Liberci teprve týden, takže potřebujeme ještě čas, abychom se s obránci pořádně sehráli, ale s novými chalany jsme k sobě našli rychle cestu. Pomáháme jeden druhému v trénincích i při zápasech," liboval si Dúbravka nad tím, jak rychle ho liberecká kabina vzala mezi sebe.

V pohárové odvetě s Admirou Mödling to bylo patrné. „Nejde jen o výsledek, ale i kvalitní hru, kterou jsme hlavně v první půli předvedli. Z mužstva je cítit týmový duch, a když k bojovnosti a obětavosti přidalo i fotbalovou kvalitu, zrodil se z toho zasloužený postup," chválil Dúbravka své nové spoluhráče a s nadějemi vzhlížel k pátečnímu losování play off Evropského ligy a dalšího soupeře, který na Liberec čeká.

Reklama

Související témata: