Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Škendija 1:0Magerův gól přišel pozdě, vyřazení Jarolímova týmu z pohárové Evropy neodvrátil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
82. Magera 1 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Jako první z pětice českých zástupců se rozloučila s evropskou pohárovou scénou Mladá Boleslav. V odvetě 3. předkola Evropské ligy totiž Jarolímovi svěřenci doma porazili makedonský tým Škendija Tetovo gólem Magery jen 1:0, takže dvoubrankové manko z prvního zápasu nesmazali a ze soutěže vypadli.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lukáš Magera (uprostřed) z Mladé Boleslavi a Blagoja Todorovski ze Škendije (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Trenérovo přání naplnění nedošlo, protože jeho svěřenci rychlý gól v odvetě nevstřelili. Rada sice už po čtvrthodině slibnou šanci měl, ale gólman Zahov střelu z malého vápna vyrazil, Pauschek osm minut poté zase bránu vysoko přestřelil.

Mladá Boleslav se tak celý první poločas marně pachtila za umazáním dvougólového manka z prvního duelu. S pohyblivými a hlavně hodně říznými Makedonci zhušťujícími střed hřiště i vlastní pokutové území si domácí hráči nevěděli rady. Vukadinovičovi se sice povedlo několikrát svému strážci pláchnout, jenže s přihrávkami nenacházel u spoluhráčů pochopení.

Středočechům tak brnkal na nervy nejen ubíhající čas, ale i Makedonci polehávající při každé příležitosti na trávníku a střádající od samého začátku vteřiny.

Po přestávce tlak domácích sílil

Jen jednou jim na ně zabrnkali i rychlým výpadem, ale Junior naštěstí pro domácí trefil ve slibné pozici pouze Douglase, který nastoupil v obraně místo distancovaného Hůlky pykajícího za vyloučení v prvním zápase.

Po změně už Tetovo myslelo výhradně na bránění, takže převaha domácích gradovala. Jenže s centry do šestnáctky si urostlí obránci Tetova snadno poradili, z Radových střel ze střední vzdálenosti se žádná neujala, Chramosta dvacet minut před koncem ve vyložené šanci rovněž selhal, Mebrahtu poloprázdnou bránu vzápětí také netrefil.

Až osm minut před koncem vykřesal hlavičkující Magera naději, jenže druhou branku znamenající alespoň prodloužení navzdory několika slibným příležitostem už domácí ani v závěrečném hektickém náporu nepřidali, takže se s pohárovou Evropou loučí.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
FK Mladá Boleslav - Škendija Tetovo 1:0 (0:0)
Branka: 82. Magera. Rozhodčí: Evans - Edwards, Bird (všichni Wales). ŽK: Chramosta, Kalabiška - Alimi, Demiri, Radeski, Zahov, Junior, Taipi. Diváci: 3528. První zápas: 0:2, postupuje Tetovo.
Ml. Boleslav: Diviš - Pauschek (46. Mebrahtu), Kúdela, Douglas, Fleišman - Jánoš, Rada - Vukadinovič (69. Takács), Magera, Kalabiška (61. Keresteš) - Chramosta. Trenér: Jarolím.
Tetovo: Zahov - Demiri, Cuculi, Bejtulai, Todorovski - Alimi (54.Polozani), Vujčič - Stenio Junior (85. Bojku), Hasani, Radeski (74.Taipi) - Ibraimi. Trenér: Akrapovič.

Reklama

Související témata: