Hlavní obsah

Vlčka los nadchl, Škoda ho po divokém přistávání zaspal

Letos oslavil čtyřicátiny a páteční los může brát jako opožděný dárek. Během aktivní kariéry si z fotbalové Slavie na rok a půl odskočil do Anderlechtu Brusel. A právě Fialky teď stojí sešívaným v cestě do hlavní soutěže Evropské ligy. „Anderlecht jsem si samozřejmě přál,“ pochvaluje si vedoucí týmu Stanislav Vlček v rozhovoru pro klubový web.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávističtí fotbalisté (zleva) Tomáš Souček, Jan Bořil a Milan Škoda se radují z gólu proti Tallinnu.

Článek

Již po rozdělení mužstev do losovacích košů tušil, že by se mohl znovu vrátit do Bruselu. A dočkal se.

„Jsem rád, že jsme Anderlecht dostali a že se tam zase po delší době vrátím. Byť ne jako hráč, ale bude to příjemné," těší se Stanislav Vlček.

Anderlecht se vrátí na Slavii po jedenácti letech. Tehdy ji na Strahově vyřadil v předkole Ligy mistrů. „Je pravda, že už nejsou pravidelným účastníkem Ligy mistrů, ale pořád mají obrovskou kvalitu a v Belgii jsou top klubem. Nebude nás čekat nic jednoduchého, ale hratelné je to vždy. Myslím, že šanci máme, pokud se dobře připravíme a zvládneme úvodní domácí utkání," míní Vlček.

Škoda si přál italské Sassuolo

Jeho nástupce v útoku si přál italské Sassuolo, také Fialky ovšem bere. „Soupeř má v sobě všechno. Atraktivitu i kvalitu. Je to těžký protivník, zároveň věřím i v naději na postup," říká Milan Škoda.

Sešívaní se z úspěšné odvety v Portugalsku vrátili do Prahy až nad ránem. Nad Ruzyní je zastihla bouřka a letadlo v silném větru dosedlo na plochu až na třetí pokus...

„Přistávání byla divočina. Dřív jsem létání vůbec neměl rád, pak jsem si pomalu zvykl. Ale tohle bylo až moc," líčí reprezentační útočník.

Není tedy divu, že los prostě zaspal. „Já se dostal do postele až v půl desáté, tak jsem si zdříml na tři hodiny. Když jsem se probudil, tak už jsem měl jen zprávy, koho jsme dostali," culí se Škoda.

Postoupí fotbalisté Slavie přes Anderlecht do hlavní fáze Evropské ligy?
Ano
54,7 %
Ne
45,3 %
Celkem hlasovalo 4199 čtenářů.

Reklama

Související témata: