Hlavní obsah

Nahradí Hušbauera? Proti Fialkám chystá Uhrin dva scénáře

Návrat do pohárů po sedmi letech posunuli až do play off Evropské ligy. V něm proti fotbalistům pražské Slavie stojí renomovaný bruselský Anderlecht, a tak sešívaní zaútočí z role outsidera. „Není to až taková výhoda. Jsme ve stejné pozici jako posledně proti Portugalcům. V kabině panuje stejné napětí, zase chceme postoupit,“ ujišťuje trenér Dušan Uhrin mladší. Úvodní zápas se hraje v Edenu dnes od 19:00, přímý přenos vysílá ČT2, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hlavní trenér Slavie Dušan Uhrin přemýšlí o ideální sestavě...

Článek
Fotogalerie

Poslední ligový duel v Jihlavě se vám nepovedl. Změníte sestavu?

Nepovedlo se to, že jsme nevyhrávali. Druhá půle byla na Vysočině z naší strany dobrá, nějaké změny však určitě budou. Kromě Ščuka a Železníka by měli být všichni v pořádku.

Nastoupit ovšem nemůže potrestaný Hušbauer. Jak jednoho z vašich klíčových hráčů nahradíte?

Musíme hrát trochu jinak než s ním. Mám v hlavě dvě sestavy, na kterých se točím - buď na dva, nebo na jednoho defenzivního záložníka. Rozhodnutí jsme si nechali až na den zápasu.

Hušbauer se postaral o postupový gól na hřišti Rio Ave. Bude jeho absence velký problém?

Až zápas ukáže. Máme jiné hráče, kteří by ho měli nahradit.

Anderlecht neuspěl v kvalifikaci Ligy mistrů. Co od něj očekáváte?

Soupeř má řadu rychlých technických hráčů. Po křídlech útočí i obránci, vpředu hrozí nepříjemný polský útočník Teodorczyk. V týdnu pustili svého dominantního hráče Defoura, ani nevím, jak budou hrát bez něj. Přechodovou fázi mají každopádně velmi rychlou. Během posledních dvou týdnů jim odešli také dva stopeři. Tam měli slabinu, možná tedy budeme hrát na dva útočníky.

Konfrontace s Anderlechtem je pro ambice Slavie hodinou pravdy, že?

Proto poháry hrajeme, abychom zjistili, na co hráči mají. Jsou důležité a ještě by měly být vítězné, aby nám to něco přineslo. Nikdo s výjimkou Šventa takové zápasy nehrál. Jen Škoda, když naskakoval v reprezentaci. Budu spokojený, když doma nedostaneme gól.

Škodovy góly potřebujete, jenže reprezentační útočník se trápí.

Dostává se do šancí, ale neproměňuje je. Pevně věřím, že góly zase začne dávat. Je to momentální indispozice. Když bude hrát, přijdou jeho šance i góly.

Slavia Praha - Anderlecht Brusel
Úvodní zápas play off fotbalové Evropské ligy. Dnes od 19:00, rozhodčí Strömbergsson (Švéd.). Přímý přenos ČT2, on-line reportáž Sport.cz.
Předpokládané sestavy - Slavia: Pavlenka - Bořil, Bílek, Deli, Švento - Souček, Ngadeu - Van Kessel, Kenija, Zmrhal - Škoda.
Anderlecht: Roef - Appiah, Dendoncker, Nuytinck, Acheampong - Radji, Tielemans - Chipciu, Praet, Hanni - Sylla.

Reklama

Související témata: