Hlavní obsah

Musíme se v odvetě zlepšit, ví Ščasný po utkání v Dánsku

Haderslev

Fotbalové Spartě nebyl na trávníku dánského Sönderjyske uznán zřejmě regulérní Šuralův gól, a tak s bezbrankovou remízou v prvním duelu play off Evropské ligy nemůže být příliš spokojená. Hlavně předvedený výkon byl hodně špatný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Holzer ze Sparty Praha (vlevo) a Adama Guira ze Sönderjyske v úvodním utkání play off Evropské ligy.

Článek

To si uvědomuje i kouč Zdeněk Ščasný, jak uvedly klubové stránky. „Věděl jsem, že jakmile se jen trochu přizpůsobíme jejich hře, budeme mít problém. To se také stalo, protože naše hra nebyla vůbec dobrá. Představoval jsem si, že budeme mnohem aktivnější směrem dopředu. Pokud chceme postoupit, tak se musíme výrazně zlepšit. Vnímal jsem na některých hráčích, že jsou hodně nervózní," řekl trenér Sparty na tiskové konferenci po zápase.

Na výkonu svých svěřenců našel několik chyb. „Soupeř nás ničím nepřekvapil. Jedna věc je připravovat se teoreticky, ale když proti takovému soupeři nehrajete pravidelně, tak to nenatrénujete. Bylo to o soubojích a získaných druhých míčích, a ty jsme vůbec neměli," uvedl kouč.

Poprvé mladý Pulkrab

Ve druhé půli udělal dvě změny. Hned na začátku nahradil Daniela Holzera Martin Frýdek, na poslední desetiminutovku přišel místo Josefa Šurala poprvé v soutěžním utkání mladý útočník Matěj Pulkrab. „Střídání nebylo kvůli tomu, že by Dan hrál špatně, ale nehráli jsme vůbec přes levou stranu. Martin si ty míče v druhém poločase žádal častěji a také se po  levé straně více prosazoval," vysvětlil Ščasný. „Matěj Pulkrab vypadá v tréninku výborně, je dynamický a svou roli během té chvíle na hřišti splnil velmi dobře," dodal kouč.

A pokračoval ve výčtu nedostatků: „Pravá strana byla přetížená, protože si Bořek Dočkal chodil častěji pro míč právě sem. Když šel doleva, tak ho domácí hráči dobře dostupovali. Chyběla nám ale větší nabídka od středových hráčů a lepší kombinace od zadních řad," poukázal na další nedostatky sparťanů Ščasný. „Příští čtvrtek na Letné musíme hrát úplně jinak a ne se přizpůsobit soupeři. Věřím, že nám pomůže i atmosféra a domácí prostředí," zdůraznil Ščasný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články