Hlavní obsah

Sparta - Sönderjyske 3:2Letenští mají rádi divočinu! Třemi hlavičkami otočili ztracený duel a Evropu zachránili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Uhre 0 : 1
40. Klöve 0 : 2
44. Lafata 1 : 2
69. Šural 2 : 2
85. Brabec 3 : 2
Záznam online reportáže

Liberec/Praha
Aktualizováno

Už se zdálo, že efekt z jarního postupu do čtvrtfinále Evropské ligy nebude veškerý žádný. Fotbalisté pražské Sparty v odvetě letošního play off prohrávali s dánským soupeřem 0:2 a po remíze 0:0 v tu chvíli museli vstřelit tří góly. A třikrát hlavou to svedli! Sönderjyske tak 3:2 porazili a do hlavní soutěže prošli, takže se stejně jako Plzeň a Liberec mohou těšit na páteční los.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec oslavuje gól na 3:2 proti Sönderjyske.

Článek
Fotogalerie

Blufoval, když tvrdil, že Dočkal absentující na středečním tréninku klidně nastoupí. Trenér Ščasný se bez zraněného reprezentanta musel obejít, letenský špílmachr neusedl ani na lavičku. Poprvé se naopak v základní sestavě objevil mladý útočník Pulkrab.

Již v 7. minutě slibně odcentroval Karavajev, jenže nabíhající Lafta s Frýdkem si překáželi a pořádně nezakončili. První skutečnou šanci připravil Frýdek pro Šurala, jeho střela však mířila vysoko nad. Bylo patrné, že bez Dočkala se Sparta bude snažit zdolat houževnatého soupeře především akcemi po stranách.

O první vzrušení se postaral až Vácha, jehož rána z notné dálky vyděsila gólmana. Sparťanská kombinace vázla, přechod do útoku byl kostrbatý a neúčinný. A tak přišlo, čeho se favorit nejvíc bál. Skóre otevřel dánský vicemistr. Počkal si na rychlý brejk a Uhre po Kadlecově chybě poslal špičkou kopačky míč do branky.

Brankostroj teprve začal...

Zdálo se, že to byl začátek sparťanského konce, protože o pět minut později namazal míč soupeři také Holek a Klöve zakončil nekompromisně k tyči. V tu chvíli museli Letenští vstřelit tři góly...

První stihli minutu před přestávkou. A kdo jiný, než kapitán Lafata. Naskočil si na Karavajevův roh a hlavou zaznamenal kontaktní trefu naděje.

Ve druhé půli Pražané dobývali obranu soupeře, jenže šance to nepřinášelo. A jak museli riskovat, častěji jim hrozilo, že gól inkasují. Přesto se dostali na dostřel postupu, protože Šural v 69. minutě po Frýdkově přímém kopu rovněž hlavou vyrovnal.

O deset minut později chytil Koubek po rohu jasný gól, a tak naděje stále žila. Šest minut před koncem ji přetavil Brabec. A bylo to zázračné střídání. Rovnou z lavičky naběhl do vápna, Frýdek hodil dlouhý aut, Dánové ho prodloužili na letenského žolíka a Brabec se po pár sekundách na trávníku trefil. A do třetice hlavou...

Když divočina, tak se vším všudy. Dánové byli v nastavení jen pár centimetrů od vyrovnání!

Evropská liga, odveta play off:
Sparta - Sönderjyske 3:2 (1:2)
Branky: 44. Lafata, 69. Šural, 84. Brabec - 35. Uhre, 40. Klöve. Rozhodčí: Madden - Stewart, Carr (Skot.). ŽK: Vácha, Karavajev - Romer. Diváci: 13 685. První zápas 0:0, postupujeSparta
Sparta: Koubek - Karavajev (84. Barbec), Holek, Kadlec, Costa - Šural, Mareček (46. Juliš), Vácha, Frýdek - Pulrab (82. Zahustel), Lafata. Trenér Ščasný.
Sönderjyske: Skender - Pedersen, Kanstrup, Maak, Dal Hende - Klöve (76. Kroon), Drachman, Romer (83. Mattila), Absalonsen - Madsen, Uhre. Trenér Michelsen.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články