Hlavní obsah

Kozáčik: Totti je vynikající. Jenže skvělých hráčů má Řím plnou kabinu

Plzeň

Nedávno proti němu stál Angličan Wayne Rooney, ve čtvrtek bude čelit dalšímu prvotřídnímu útočníkovi. Do plzeňské Doosan Arény dorazí k úvodnímu duelu ve skupině Evropské ligy italský AS Řím s klubovou modlou Franceskem Tottim. Brankář Viktorie Matúš Kozáčik se pravděpodobně bude mezi tyčemi otáčet. Věří však v úspěšný start.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský gólman Matúš Kozáčik.

Článek

„Italské mužstvo je silné, je to favorit skupiny. Má velké hráče, velká jména," ví dobře Kozáčik. Rooney mu v prvním duelu kvalifikace o postup na MS 2018 branku nedal (Slovensko podlehlo Anglii 0:1), slovenská jednička by se vůbec nezlobila, pokud by se jí podařilo udržet čisté konto i v případě 39letého Tottiho.

Ikona AS Řím, kde Totti působí nepřetržitě 25 let, o víkendu znovu připomněla, že se s ní musí stále počítat. Proměněnou penaltou ve druhé minutě nastavení rozhodl Totti nedělní ligové utkání se Sampdorií Janov (3:2). Byl to jeho 249. gól v Sérii A!

Věří, že Plzeň může uspět

„Proti Tottimu jsem nikdy nehrál. Ale čelil jsem dalšímu vynikajícímu útočníkovi Edinu Džekovi. Ve skupině Ligy mistrů, když ještě působil v Manchesteru City. Člověk si ovšem nevybere, Italové mají skvělých fotbalistů plnou kabinu," podotkl Kozáčik, který věří, že Západočeši poté, co začali sbírat body v české lize, budou v tom samém pokračovat i ve skupině Evropské ligy.

„Chceme být úspěšnější než loni. Bylo by fajn začít se sběrem bodů hned od začátku. Věřím, že proti Římu můžeme uspět," řekl Kozáčik. V uplynulém ročníku uhrála Plzeň ve skupině Evropské ligy jen čtyři body, za domácí výhru nad Minskem a remízu s Villarrealem. Do jarní fáze soutěže se neprobojovala. Jak Viktoria odstartuje letos?

Reklama

Související témata: