Hlavní obsah

Mourinho slíbil prvenství v EL, hned na úvod ale Rudí ďáblové tvrdě narazili

Rotterdam

Jeden z nejpřekvapivějších výsledků čtvrtečního programu Evropské ligy se udál v Rotterdamu, kde domácí Feyenoord porazil slavný Manchester United 1:0. Kouč Rudých ďáblů José Mourinho sice ještě před zápasem vyhlásil útok na celkový triumf v soutěži, jenže realita na hřišti nic takového nepřipomínala.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

José Mourinho během utkání EL v Rotterdamu.

Článek
Fotogalerie

„Zejména v prvním poločase jsme neměli zvlášť ambiciózní postoj," hodnotil portugalský manažer po zápase. „Nemyslím to špatně, ale budeme muset prokázat mnohem větší touhu po vítězství," dodal Mourinho.

Manchester United ještě Evropskou ligu nikdy nevyhrál. Přidat další trofej do bohaté sbírky cenností je pro Mourinha velká výzva. Útok na celkové prvenství sice před zápasem vyhlásil, ale z nizozemského přístavu nakonec odjel bez bodů. „Myslím, že jsme si nezasloužili prohrát. Jsem z toho zklamaný," přiznal trenér Rudých ďáblů.

„Když pár zápasů vyhrajete, lidi to uspokojí. Teď jsme ale dva ztratili, cítíte smutek. Stejně na tom jsou moji hráči. Měli jsme dobrý začátek do sezóny, ale nikdy jsem netvrdil, že máme fenomenální tým, který zničí každého protivníka. Nestačí lusknout prsty, aby bylo všechno perfektní. Tým byl dneska potrestán, nezasloužil si porážku," trval na svém Mourinho a tvrdil, že trefa Tonnyho Vilheny ze 79. minuty byla neregulérní. "(Přihrávající Nicolai Jörgensen) byl v ofsajdu," dodal třiapadesátiletý kouč.

Reklama

Související témata: