Hlavní obsah

Karanténa skončila, několik libereckých fotbalistů však před duelem s Řeky bojuje dál s virózou

Liberec

Karanténa skončila, chystejte se na Řeky, rozhodl krajský hygienik v dnešním odpoledni a povolil, aby se fotbalisté Liberce začali připravovat na druhý díl Evropské ligy ve své skupině. Problém je ovšem v tom, že trenérovi Trpišovskému motá hlavu nejen Sparta hledající nového kouče a pošilhávající právě po něm, ale i přetrvávající zdravotní problémy některých hráčů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Liberce Martin Dúbravka s virózou dál bojuje.

Článek

Odpolední trénink sice hygienik povolil, ale několik hráčů Liberce zůstává dál na marodce s virovým onemocněním, jež si nejspíš přivezli z pohárové cesty do Ázerbájdžánu. V případě Bláhy nebo Hadaščoka bylo vyloučeno, aby se začali chystat na čtvrteční večerní konfrontaci s PAOK Soluň.

Brankář Dúbravka, stejně jako další legionář Kubyškin nebo Bartl, Hladký a Karafiát na tom nebyli také dvakrát dobře, proto museli lékaři posoudit, zda se do přípravy mohou zapojit.

Pro Liberec přišla po verdiktu hygienika částečná úleva, ale zároveň komplikace. Vždyť s PAOK Soluň hraje už ve čtvrtek od 19 hodin a trenér dost dobří neví, které hráče bude mít k použití. Vždyť virózou se jich nakazilo a postupně marodilo dvanáct.

Na marodce zůstávají dlouhodobě zranění kapitán Lukáš Pokorný, Petr Ševčík a Ondřej Machuča, otázkou pak je zdravotní stav Milana Baroše a Radima Breita.

Domácí ligový duel s Karvinou měli Severočeši odložený, s řeckým protivníkem však hrát musí.

Reklama

Související témata: