Hlavní obsah

Barošovy konfrontace s Řeky? Semifinálový evropský krach, ale i odraz k největšímu triumfu kariéry

Liberec

Byť ve své bohaté fotbalové kariéře už zažil prakticky všechno, přineslo liberecké angažmá útočníkovi Milanu Barošovi jednu novou zkušenost. Poprvé se octl v týmu, který byl v karanténě a téměř týden netrénoval. Před čtvrteční bitvou v Evropské lize s týmem PAOK Soluň z toho ale zkušený kanonýr a kapitán Severočechů nedělal žádnou vědu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Milan Baroš se s Libercem chystá na duel Evropské ligy s týmem PAOK Soluň.

Článek
Fotogalerie

„Musím říct, že nikdy jsem nezažil situaci, kdy lékaři na mužstvo uvalili karanténu a vlastně pět dnů jsme se nesešli kompletní," usmál se čtyřiatřicetiletý Baroš, jenž hrál za Baník Ostrava, Liverpool, Aston Villu, Lyon, Portsmouth, Galatasaray Istanbul, Antalyaspor či Mladou Boleslav.

„I já měl menší potíže, ale v mém případě šlo o fotbalové zranění. Pokud mě trenér nasadí, jsem připravený hrát," připomínal Baroš, že ho po návratu z prvního duelu skupiny Evropské ligy v Karabachu tížily trable s třísly.

„Nebylo to tak, že jsme všichni leželi čtyři dny v posteli a nic nedělali. Trénovali jsme individuálně. A někdy taková situace může i prospět. Koncentrace a příprava směřovaná čtyři dny k jednomu zápasu může mladým hráčům zamotat hlavy. Ale my jsme teď v takové pozici, že prostě zdraví kluci nastoupí a půjdou se s čistou hlavou porvat o vítězství," přemítal Baroš.

Doufá, že se spoluhráči k bodu z prvního duelu přidá nyní tři. „Jde o krátkodobou soutěž. My jsme přišli inkasovanou brankou v poslední minutě v Karabachu o dva body. Teď prostě chceme remízu odčinit a vytvořit si takovou pozici, abychom hráli o postup do jarní fáze soutěže až do posledního utkání skupiny," vykládal zkušený útočník.

Nepříjemná vzpomínka na semifinále ME

Baroš je v libereckém kádru jedním z mála borců, který má bohaté zkušenosti s mezinárodní scénou a tudíž pochopitelně čelil i řeckým protivníkům. Doufá, že ve čtvrtek večer si do statistik zapíše křížek na stranu vítězství.

„Vzpomínky na konfrontaci s řeckým fotbalem mám dvě. Jedna je fajn, ta druhá se váže k mistrovství Evropy 2004 a je dost nepříjemná," připomínal Baroš semifinále kontinentálního šampionátu v Portugalsku, kde se stal nejlepším střelcem, jenže český tým po spanilé jízdě vypadl v semifinále po stříbrném gólu Dellase v poslední minutě prvního prodloužení.

Následně o šest měsíců později přijel do Liverpoolu, jehož dres tehdy Baroš oblékal, Olympiakos Pireus, a ještě v poločase držel po trefě Rivalda postup ze skupiny. Jenže po obrátce Reds zabrali a ve strhujícím dramatickém závěru vybojovali vítězství a postup do osmifinále. Následně pak celý ročník Ligy mistrů vyhráli, přičemž triumf při finále v Istanbulu slavil i Baroš.

Jak dopadne zápas Evropské ligy mezi fotbalisty Liberce a PAOK Soluň?
Vyhraje Liberec
70,6 %
Utkání skončí remízou
14,4 %
Zvítězí PAOK Soluň
15 %
Celkem hlasovalo 4602 čtenářů.

Reklama

Související témata: