Hlavní obsah

Trenér měl sen, že Kadlec dá hattrick. A střelec potvrdil, že umí jen dva góly za zápas

Praha

Hrdina zápasu. Úvodní dva góly dal, v dalším průběhu pak sahal i po hattricku. Fotbalisté pražské Sparty tak i s vydatným přispěním svého střelce Václava Kadlece v Evropské lize překvapivě porazili slavný Inter Milán 3:1 a po dvou zápasech si udrželi naději na postup ze skupiny K. „Jedna vlaštovka ale jaro nedělá,“ upozorňuje Kadlec, že cesta z podzimního trápení bude ještě dlouhá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec (druhý zleva) se raduje se spoluhráči ze Sparty z branky, kterou vstřelil Interu Milán.

Článek
Fotogalerie

Tak trochu pohádkový příběh. „Když jsem šel na hotelu spát, zdálo se mi, že Venca Kadlec dá hattrick. Hned jsem mu to musel sdělit. On mi odvětil, že to tak nevidí. Že hattricky neumí, dává maximálně dva góly za zápas," vypráví s úsměvem kouč David Holoubek, který je zatím pověřen vedením Sparty.

A reprezentační útočník trenérův sen málem naplnil. „Vašek ukázal, že když zápas odpracuje na maximum, je to evropská klasa. Jediné, co mě mrzí, že hattrick opravdu nedal," hodnotí kouč.

Nechali se inspirovat Izraelci

Letenští překvapili nejen soupeře a fanoušky, ale také sami sebe. Čtyřikrát za sebou nevyhráli, v neděli byli proti Slavii hanební. A teď tohle. „Nečekali jsme, že můžeme Inter porazit 3:1 a pustit ho de facto do jediné šance," přiznává Václav Kadlec. „Je vidět, že na to fotbalově máme. Musíme však takové výkony předvádět i dál."

Z jeho slov vyplývá, že se Sparta pod vedením zastupujícího kouče Holoubka nechala inspirovat izraelským týmem, který v prvním zápase vyhrál v Miláně.

„Viděli jsme, jak s Interem hrál Hapoel, a chtěli jsme to zopakovat. Chtěli jsme je nechat trochu hrát a pak sami udeřit z brejků. Na brejky tady vždycky hrají naši soupeři, teď se to otočilo," popisuje Kadlec.

Po druhé trefě si byl výhrou jistý

Taktika zafungovala, velmi záhy se začala rodit senzace. „Po prvním gólu jsem si řekl, že je reálné, abychom Inter porazili. A po druhém už jsem si byl skoro jistý. Nenahlodalo mě ani snížení soupeře, protože i pak jsme dál hráli dopředu," ujišťuje střelec zápasu.

Že by se tak rychle projevila práce Davida Holoubka? „Času měl málo, snažil se nás hlavně motivovat. Trochu změnil taktiku, ale za dva dny toho moc stihnout nemohl," líčí Kadlec.

Inter byl v obraně děravý

Ruku na srdce, Inter ve výrazně pozměněné sestavě byl v Praze velmi špatný. A málokdy je k vidění jakýkoliv italský tým s tak prostupnou obranou...

„Možná jsem nějaký takový viděl v televizi," culí se Kadlec. „Sám jsem zatím proti Italům moc nehrál. Snad jen před lety tady proti Palermu. Také jsem jim dal gól, ale bránili určitě líp než teď Inter..."

Nečekaně brzy po průšvihu v derby tak sparťané zase mohli mít radost z fotbalu. „Samozřejmě, fanoušci nás hnali a aplaudovali nám. Ale když nevyhrajeme v neděli v Brně, zase se to vrátí do starých kolejí. Jedna vlaštovka jaro nedělá," uvědomuje si Kadlec.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen