Hlavní obsah

Liberecká hořkost. Po bídě v koncovce padl a má pouhý bod

Radek MalinaSport.czPrávo

Jediný bod mají na kontě fotbalisté Liberce po dvou duelech skupiny J Evropské ligy. Ve čtvrtek večer doma podlehli řeckému PAOK Soluň 1:2. Přitom Severočeši diktovali tempo hry a měli převahu, jenže doplatili na bídu v koncovce

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaný Martin Latka ze Slovanu Liberec po prohraném utkání.

Článek

„Je to obrovské zklamání. V Karabachu jsme inkasovali v třetí minutě nastavení, tentokrát osm minut před koncem. Na stupnici od jedné do deseti bych rozčarování označil desítkou," posteskl si Jindřich Trpišovský, trenér Liberce.

Jeho svěřenci se ujali už po čtyřiceti vteřinách vedení. Oživili vzpomínky na Karabach, kde v úvodním duelu skupiny skórovali po 11 vteřinách. „Když jsme slavili trefu do sítě Soluně, tak jsme se smáli, jak skvěle jsme do zápasu opět vstoupili," přiznával záložník Severočechů Zdeněk Folprecht.

Jenže domácí vzápětí nevyužili šanci na navýšení náskoku, kdy Hovorkovu hlavičku brankář Řeků vyškrábl zpod břevna. A pak po rychlém výpadu přišel trest, když Sýkora marně naháněl Rodriguese, v pádu zahrál rukou v pokutovém území a hosté z penalty srovnali.

V dalším průběhu určovali režii domácí borci, jenže v blízkosti velkého vápna soupeře byli neškodní. A když Komličenko dostal po zaváhání stoperů Soluně obrovskou šanci, pálil jen do tyče. „Rozhodujícím faktorem zápasu byla efektivita. Soupeř měl penaltu a jeden rychlý výpad, po němž přidal druhý gól. Kvalita ve finální fázi na straně Soluně je obrovská. V tom je naše největší bolest a největší rozdíl," posteskl si Trpišovský.

Na zdravotní trable se nevymlouvali

Řecký sok totiž po ojedinělém výpadu ztrestal Ekapiovo laxní bránění a kapitán Athanasiadis ze vzduchu srazil Liberec do kolen. „Hrozné, příšerné. Ze dvou zápasů jsme mohli bez přehánění mít šest bodů. A máme jeden," lamentoval Folprecht. „Tentokrát jsme Soluni výhru darovali. V Karabachu jsme zbytečně zalezli a udělali individuální chybu. Nyní jsme až moc chtěli vyhrát a neuvědomili si, že gól klidně můžeme i inkasovat," posteskl si Folprecht. „Byl to z naší strany příliš velký vabank. Vždyť protihráči jen odkopávali míče. Jenže my je nepotrestali, nebyli jsme efektivní," věděl obránce Severočechů Lukáš Bartošák.

Byť liberečtí borci absolvovali v kompletním složení jen předzápasový trénink a do bitvy s PAOK Soluň nastoupili po šestidenní karanténě kvůli střevní viróze řádící v klubu, ve čtvrtek večer se Severočeši na zdravotní trable nevymlouvali.

„Běhalo nám to slušně. Herně jsme byli stokrát lepší než před deseti dny na Slavii. Vůbec bych prohru nespojoval s virózou," říkal Folprecht. „Na předchozí trable jsme nemysleli, byť síly ubývaly rychleji," přiznával Bartošák.

Právě jeho musel trenér kvůli únavě střídat. „Pět hráčů končilo totálně vyčerpaných, další kluky braly křeče. Na pohybu v závěru bylo vidět, že síly chybí. Ale důvody prohry byly jiné," hodnotil Trpišovský

Reklama