Hlavní obsah

Sami se ubíjíme, povzdechl si Pivarník po remíze s Austrií. Bod z venku ale bere

Robert NeumannPrávo

Cítil a věděl, že to ze strany Plzně nebylo ono. Sice si z vídeňského střetu s Austrií v Evropské lize veze důležitý bod, nicméně kouč Viktorie Roman Pivarník se po čtvrtečním utkání v Prátru neusmíval. „Nevím proč, někteří hráči začali dělat spousty nevynucených chyb, přestože nebyli pod tlakem. Soupeře jsme tím pustili do hry," zlobil se Pivarník.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník koučuje svůj tým v zápase s Austrií Vídeň.

Článek
Fotogalerie

Mrzelo ho to o to víc, neboť Viktoria vstoupila do zápasu solidně. Jenže postupně ztrácela půdu pod nohama. Chvílema se pak sice nadechla, jenže přišly nevynucené ztráty a navrch měl vzápětí na pár minut zase rakouský tým. „Balónu je třeba si vážit. Není možné, aby hráči na takové úrovni přicházeli tak lehce o míč. Je pro mě nepochopitelné, že se takhle sami ubíjíme," povzdechl si Pivarník.

Soupeři se navzájem nepouštěli do šancí, domácí však byli o něco nebezpečnější. Západočeši si ve druhém poločase jednu dobrou příležitost vyprodukovali, když po rohu hlavičkoval zblízka útočník Tomáš Poznar.

„Naše obrana pracovala dobře, nahoře jsme se ale neprosazovali. Tam to bylo špatné, musíme být kritičtí," uvedl Poznar. Viktoriány mrzelo, že si zkomplikovali závěr utkání, v němž mohli o důležitý bod přijít.

„Je škoda, že jsme na konci zbytečnými fauly pustili Austrii do standardních situací, ve kterých je silná. Jsem však rád, že jsme to ustáli," pověděl Pivarník, který vzhledem k průběhu zápasu remízu bere.

„Máme bod z venku, jsme s ním spokojení," sdělil plzeňský kouč. „Pokud bychom prohráli, naše pozice ve skupině by byla hodně složitá. Bod je tedy dobrý, jsme ve hře o postup," doplnil Poznar.

Reklama

Související témata: