Hlavní obsah

Jestli trenér do Sparty odejde, nikdo mu to nebude mít za zlé, říká jedno z fotbalových dětí Trpišovského

Liberec

Euforii střídalo drsné zklamání. Fotbalisté Liberce i při druhém vystoupení ve skupině J Evropské ligy dokázali skórovat už v první minutě. Jenže zatímco při první konfrontaci na půdě Karabachu vybojovali po remíze 2:2 alespoň bod, ve čtvrtek večer doma s PAOK Soluň opouštěli trávník sice jako herně lepší tým, jenže s nulovým ziskem. „Měli jsme si to pohlídat,“ lamentoval záložník Zdeněk Folprecht.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Hovorka (vpravo) a Zdeněk Folprecht (vlevo) ze Slovanu Liberec v souboji se Stefanosem Athanasiadisem ze Soluně.

Článek

V Karabachu jste inkasovali druhý gól v třetí minutě nastavení, tentokrát jste po vytrvalé převaze pustili Soluň osm minut před koncem k jedinému útoku a přišli o remízu. Mohl být scénář horší?

Je hrozné, že jsme zápas nezvládli. Bez jakéhokoliv přehánění jsme mohli mít šest bodů a máme jeden. V obou zápasech jsme herně nepropadli, proti Soluni jsme v celé druhé půli byli lepší a soupeř prakticky neměl šanci. Jenže pak jedinou nebezpečnou situaci dokázal využít k vítěznému gólu.

Přitom jste inkasovali právě v okamžiku, kdy váš tlak gradoval...

Druhý gól jsme měli vstřelit my. Stačilo, aby rána Komličenka místo na tyčku spadla do sítě a byl z něj hrdina. Všichni by museli uznat, že šlo o zasloužené vítězství. Jenže jsme soupeři darovali dva body.

Byly v něčem shodné nezvládnuté závěry zápasů v Karabachu a doma se Soluní?

V Ázerbájdžánu jsme zbytečně zalezli, možná vyrobili i individuální chybu. Ve čtvrtek jsme doma tak moc chtěli vyhrát, až jsme si neuvědomili, že vítězný gól klidně mohou vstřelit i Řekové.

Stejně jako v Karabachu jste přitom už v první minutě šli do vedení.

Po oslavě gólu jsme se na sebe koukali a smáli se, jak skvěle jsme do zápasu zase vstoupili. Škoda rychlého vyrovnávacího gólu. Kdybychom udrželi vedení déle, zřejmě byl vývoj zápasu jiný.

Z hlediska postupu jste se dostali do hodně svízelné situace. Jak moc se nyní vzdálila možnost účasti v jarní části Evropské ligy?

Pořád je to hratelné. Čeká nás zápas v Soluni a venku se nám hraje dobře. Vždyť jsme vyhráli v loňském ročníku Evropské ligy v Marseille či Groningenu, takže není důvod věšet hlavy a vzdávat se.

Jak moc ovlivňuje atmosféru v kabině situace kolem trenéra Trpišovského, jehož by ráda získala pražská Sparta?

Se spoluhráči jsme se o tom bavili, ale žádný negativní dopad to nemělo. Do šatny přišel manažer Jan Nezmar a na rovinu řekl, že možnost odchodu trenéra existuje. Nicméně nevíme víc, než se píše v novinách.

Dokážete si představit, že přijdete o trenéra uprostřed podzimní části sezóny?

Takový je fotbal. Před rokem a půl přišla naše žižkovská parta z druhé ligy včetně trenéra Trpišovského do Liberce. Nabídka, kterou od Sparty dostal, je pro trenéra odměnou za povedenou práci. A myslím, že zasloužená. Jde o nejprestižnější klubovou nabídku v Česku, takže pokud se rozhodne odejít, nikdo to trenérovi nebude mít za zlé.

Reklama