Hlavní obsah

Holoubek Evropou roste. Dá si dvě deci červeného, přečte Folletta a usne

Beer Ševa

Až ve čtvrtek večer se ukáže, zda je to dobrá zpráva. Když na pohárové scéně debutoval, v noci před zápasem špatně spal a fotbalisté Sparty senzačně porazili Inter Milán. Teď je zastupující trenér David Holoubek na svém prvním zahraničním výjezdu - a v Izraeli prý usne už v klidu. V sázce je přitom klíč k postupu ze základní skupiny Evropské ligy. Zápas Beer Ševa - Sparta se hraje ve čtvrtek od 19:00 SEČ, přímý přenos vysílá Nova Sport1, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Trenér Sparty David Holoubek před zápasem s Beer Ševou.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Sparty David Holoubek před zápasem s Beer Ševou.

Spáč je to klidný, jen noc před slavným debutem s Interem Milán (3:1) za moc nestála. Šestatřicetiletý David Holoubek byl na druhou stranu po odchodu Zdeňka Ščasného hozen rovnýma nohama do vody a ve víru událostí ani nemá čas propadat skepsi.

„Zvykám si. Myslím, že dnešní noc už bude klidnější než před Interem. Dám si večer dvě deci červeného, něco si přečtu od Kena Folletta, jehož jsem otevřel již v letadle - a půjdu spát," usmíval se kouč před oficiálním tréninkem Pražanů na Turnerově stadiónu.

Pevnost, v níž hosté nevyhrávají

Úřadující izraelský mistr otevřel nový moderní stánek vyhovující evropským standardům v minulé sezóně - a ještě ani jednou na něm neprohrál.

Nejen proto si sparťané uvědomují, že bod za plichtu by pro ně byla zlatá. Za dva týdny mají Izraelce doma na Letné.

„Remíza by byla dobrým výsledkem," potvrzuje Holoubek teorii, že pokud některý ze soupeřů získá ze vzájemného dvojzápasu minimálně čtyři body, bude od postupu už jen krůček.

Inter Milán ve skupině K ještě nebodoval, Sparta má tři a Southampton s Beer Ševou čtyři body.

Reklama

Související témata: