Hlavní obsah

Pojďte s Čišou na Astru i na Spartu! Můžeme také pomoct? ptali se rumunští novináři

Hit ligového podzimu se blíží, v neděli do plzeňské Doosan Arény dorazí pražská Sparta. Kromě svých klubů mohou diváci podpořit také Spolek 28 podporující vážně nemocného stopera Viktorie Mariána Čišovského, který trpí zákeřnou chorobou ALS. Přispět však budou moct už fanoušci, kteří dorazí na čtvrteční zápas Evropské ligy s Astrou Giurgiu (výkop 21.05).

Foto: Viktoria Plzeň

Bojujeme společně! Zleva Pavel Horváth, Marián Čišovský a David Limberský.

Článek

Speciální náramek s textem „ČÍŠO JSME S TEBOU!" je totiž k mání už od středy v klubovém fanshopu ve Štruncových sadech. Veškerý výtěžek z prodeje náramků poputuje na konto Spolku 28.

Akce si ve středu všimli i rumunští novináři, kteří přicestovali na duel Evropské ligy. „Můžeme také pomoct, je možné náramek koupit už nyní?" ptali se během středeční tiskové konference Plzně rumunští žurnalisté, kteří slovenského obránce Mariána Čišovského dobře znají z tříletého působení v Temešváru. Právě z rumunského klubu v roce 2011 zamířil do Viktorie.

Před i během nedělního utkání se Spartou bude možné zajistit si náramek rovněž prostřednictvím hostesek před vstupy do Doosan Arény i na ochozech stadiónu. „Plzeňští fanoušci jsou skvělí nejen proto, že dokáží vytvořit na zápasech fantastickou kulisu, ale také díky jejich neutuchající podpoře Mariána Čišovského a dalších osobností spojených s Viktorií Plzeň, kterým osud připravil složitou životní zkoušku. Věřím, že v neděli večer zažijeme dvě vítězství. Jedno přímo na trávníku a druhé, cennější, při kterém všichni ukážeme, že nadále jsme s Číšou, kterému naše podpora dodá síly do boje se zákeřnou nemocí," citoval klubový web čestného předsedu Spolku 28 a asistenta trenéra Viktorie Pavla Horvátha.

Spolek 28 založili spoluhráči a přátelé Mariána Čišovského na podporu jeho boje proti zákeřné nemoci. K tomuto účelu je zřízen transparentní účet 2828282828/0300, na který každý může přispět libovolnou částkou.

Reklama

Související témata: