Hlavní obsah

Plzeň doma padla! Liberec také neuspěl, zato Sparta veze z Izraele výhru a vede skupinu

roj, vapSport.cz
Aktualizováno

Trojice českých fotbalových týmů v Evropské lize uzavřela první polovinu programu v základních skupinách. Sparta přiživila postupové naděje vítězstvím v Izraeli nad Hapoelem Beer Ševa 1:0. Vede skupinu K. Liberec naopak doma podlehl Fiorentině 1:3, dál má na kontě jediný bod a je na chvostu pořadí skupiny J. Prohrála i mistrovská Plzeň s rumunským celkem Astra Giurgiu - 1:2. V tabulce skupiny E je poslední.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha (zleva) Lukáš Juliš, Matěj Pulkrab a Michal Kadlec oslavují gól na 1:0 proti Hapoelu Beer Ševa.

Článek
Fotogalerie

Sparta i přes rozsáhlou marodku dokázala ukončit čtyřzápasové čekání na pohárovou výhru venku. Po vítězství nad Interem v minulém kole si připsala pod koučem Holoubkem druhé vítězství a vyšvihla do čela tabulky K, protože Southampton podlehl Interu 0:1.

Letenští sice nebyli v Izraeli lepším týmem, ale dokázali využít jednu z šancí díky střídajícímu Pulkrabovi, jenž parádním volejem využil Dočkalův centr. Sparta se stala vůbec prvním týmem, který dokázal dobýt loni otevřený Turnerův stadión v Beer Ševě.

Liberec doplatil na chyby

Liberecký Slovan čeká už dva roky na domácí vítězství v základní skupině Evropské ligy a bídnou sérii neukončil ani proti Fiorentině. V úvodu dvakrát vytrestal chybující defenzívu Slovanu kanonýr Kalinič.

Severočeši zvýšili po přestávce aktivitu a dočkali se kontaktního gólu Ševčíka. Jenže v pokračujícím tlaku využili hosté chyby v rozehrávce a po rychlém kontru vrátil Fiorentině dvougólový náskok Babacar. Zmar domácích dokonalo v závěru vyloučení Radima Breiteho. Slovan tak s jedním získaným bodem zůstává v tabulce poslední.

Hořava jen snížil

Plzeňští si s rumunským mistrem Astrou Giurgiu oba údery zasadili prakticky sami fatálními chybami. V závěru první půle se trefil Alibec, po přestávce si jeho přihrávku srazil do vlastní sítě Hořava.

Tentýž hráč v závěru už jen snížil. Západočeši, kterým chyběl zraněný kapitán Hubník, jsou v tabulce skupiny E poslední a naděje na postup se jim vzdálila. V evropských pohárech už nevyhráli dvanáctkrát v řadě...

Evropská fotbalová liga - 3. kolo:
Skupina J:
Liberec - Fiorentina 1:3
Branky: 58. Ševčík - 8. a 23. Kalinič, 70. Babacar
Skupina K:
Hapoel Beer Ševa - Sparta 0:1
Branka: 71. Pulkrab
Skupina E:
Plzeň - Astra Giurgiu 1:2
Branky: 86. Hořava - 41. Alibec, 64. Hořava vlastní
Další dnešní výsledky

Reklama

Související témata: