Hlavní obsah

Beer Ševa - Sparta 0:1Sparta veze výhru z pouště, postup má blíž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Pulkrab 0 : 1
Záznam online reportáže

Pavel Dosadil (Beer Ševa)Sport.cz

Bezbranková remíza by byla dobrá, přál si trenér David Holoubek den před zápasem. Fotbalisté pražské Sparty v Negevské poušti v Izraeli uhráli víc! Stali se vůbec prvním týmem, který dokázal dobýt loni otevřený Turnerův stadión v Beer Ševě. V utkání Evropské ligy porazili místní Hapoel 1:0 a v polovině skupiny K se posunuli na první příčku. O výsledku rozhodl střídající žolík Matěj Pulkrab.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanští fotbalisté Ondřej Zahustel a Matěj Pulkrab se radují z gólu proti Beer Ševě.

Článek
Fotogalerie

Atmosféra po utkání Sparty s Hapoelem

Matěj Pulkrab po utkání s Beer Ševou

Moc možností kouč Holoubek momentálně nemá, přesto jednu změnu proti ligovému duelu s Jihlavou udělal. Místo kapitána Lafaty poslal na hřiště uzdraveného Zahustela.

Izraelský mistr od začátku potvrzoval, že zaútočit umí v pekelném tempu. Sparta byla na jeho nájezdy nachystaná a odolávala. Hned první šance ovšem mohla skončit gólem, Hoban trefil hlavou po rohu ve 22. minutě břevno Koubkovy svatyně. Pražané odpověděli Dočkalovou střelou po standardce, jinak ovšem příliš nebezpeční nebyli. Hapoel byl důraznější a Hoban po skvělé individuální akci znovu ohrozil Koubka, bombou ho počastoval také Nwakaeme. Až hrubka domácí obrany umožnila šanci také Spartě, jenže V. Kadlec jí v závěru první půle pohrdl.

Holoubek nebyl s herním projevem svého týmu moc spokojený, Holzer proto zůstal v kabině a na hřiště vyrukoval další útočník Pulkrab. Efekt se dostavil, Sparta začala hrát a úvod druhé půle patřil jí. Ve finální části však byla nepřesná a do šancí se nedostávala.

Beer Ševa nechtěla zůstat pozadu, a tak postupně zase převzala iniciativu. Nwakaeme hlavičkoval do růžku branky, Koubek však efektním skokem míč lapil.

A tak se v 71. minutě ujali vedení hosté. Hapoel byl v obraně přece jen zranitelný, nestačil zareagovat na akci po křídle a Dočkalův centr proměnil žolík Pulkrab zblízka v gól, který Turnerův stadión zmrazil. Zlaté tři body už Sparta udržela.

Utkání 3. kola fotbalové Evropské ligy - skupina K:
Hapoel Beer Ševa - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 71. Pulkrab. Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Grgič (všichni Chorv.). ŽK: Juliš, Holek, Dočkal (všichni Sparta).
Beer Ševa: Goreš - Bitton, Vítor, Cedek, Korhut - Radi (68. Buzaglo), Ogu, Hoban (73. Sahar) - Melikson, Maranhao (81. Ghadir), Nwakaeme. Trenér: Barak Bakhar.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Holek, M. Kadlec - Zahustel, Mareček, Dočkal, Holzer (46. Pulkrab) - Juliš (77. Lafata), V. Kadlec (90.+1 Dudl). Trenér: Holoubek.

Reklama

Související témata: