Hlavní obsah

Liberec - Fiorentina 1:3Po dětských chybách je Liberec ve svízelné situaci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kalinič 0 : 1
23. Kalinič 0 : 2
58. Ševčík 1 : 2
70. Babacar 1 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Školácké chyby obránců zničily sen fotbalového Liberce o skalpu Fiorentiny v třetím dějství skupiny J Evropské ligy. Zejména pro Ondřeje Karafiáta šlo ve čtvrtek pod Ještědem o hodně hořký debut v základní sestavě na mezinárodní scéně, když výrazně přispěl k oběma inkasovaným gólům.

Foto: David W Cerny, Reuters

Fotbalisté Fiorentiny se radují z gólu proti Liberci v duelu Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Hosté v první půli ukazovali obrovskou kvalitu. Dominovali v kombinaci, rychlosti i práci s míčem. Už po pěti minutách Hovorka nezachytil kolmý výpad Kaliniče, ale Dúbravka ještě stačil nebezpečí zažehnat. Když však o tři minuty později Hovorka nešťastně přihrál přímo do pohybu Kaliniče, jehož náběh absolutně nezachytil Karafiát, měl útočník Fiorentiny dostatek času poslat míč pod břevno - 0:1.

Liberečtí chybovali v rozehrávce, postrádali přesnost, pozdě k protihráčům přistupovali a soupeře nedokázali ohrozit ani ze standardních situací, z nichž pravidelně trefovali hostující hráče. Ti při každém výpadu obraně Severočechů zatápěli. A přišla další lekce z produktivity, když po centru Astoriho na velkém vápně Karafiát ve snaze míč odkopnout jen promáchnul, nabíhající Kalinič si míč posunul kolem Dúbravky a do prázdné branky zvýšil - 0:2.

Domácí se do přestávky praktiky nezmohli na odpor, a tak hosté pohodlně kontrolovali vývoj zápasu. Vždyť až šest minut po obrátce měl brankář Fiorentiny poprvé práci, když jej dělovkou z pětadvaceti metrů vystrašil Breite. Jeho pokus jakoby dodal spoluhráčům sebevědomí. Po rohovém kopu pak Hovorkovu hlavičku ještě brankář Tatarusanu vyrazil, ale Ševčík dorážel přesně - 1:2. Severočeši rázem přidali na pohybu, důrazem nutili hosty k chybám. A po dělovce Breiteho zpoza velkého vápna musel Tatarusanu tasit po skoku k tyči skvostný zákrok, aby nebylo srovnáno.

Snahu Severočechů zničil fakt, že se nepoučili z prvního poločasu a pranic neměli na zřeteli mimořádnou efektivitu hostů. Bartošák prvním kontaktem po střídání odflákl rozehrávku na půli hřišti a italský tým po parádní kombinaci na jeden dotek zakončoval Babacarem do prázdné branky - 1:3.

Severočeši, dohrávající v deseti po zbytečném skluzu Breiteho oceněného druhou žlutou kartou, jsou tak na posledním místě skupiny a jejich cesta do jarní fáze bude hodně svízelná, ne-li přímo nemožná.

Utkání 3. kola fotbalové Evropské ligy - skupina J:
Slovan Liberec-ACF Fiorentina 1:3 (0:2)
Branky: 58. Ševčík - 8. a 23. Kalinič, 70. Babacar. Rozhodčí: Gözübüyük - Van Dongen, Goossens (všichni Niz.). ŽK: Breite, Karafiát, Navrátil - Valero, Tomovič, Bernadeschi. ČK: 84. Breite. Diváci: 9037.
Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Karafiát, Sýkora (68. Bartošák) - Breite, Folprecht - Navrátil (72. Bartl), Ševčík, Vůch - Komličenko (78. Markovič). Trenér: Trpišovský.
Fiorentina: Tatarusanu - Tomovič, Rodríguez, Astori - Badelj - Vecino, Valero, Cristóforo (61. Bernadeschi), Olivera - Kalinič (53. Tello), Babacar (79. Sánchez). Trenér: Sousa

Reklama

Související témata: