Hlavní obsah

Plzeň - Giurgiu 1:2Plzeň srazily do kolen hrubky v rozehrávce, po prohře s Astrou se jí postup vzdaluje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Alibec 0 : 1
64. Hořava (vlastní) 0 : 2
86. Hořava 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Viktorie nezvládli čtvrteční duel Evropské ligy, na domácím hřišti prohráli s rumunským mistrem Astrou Giurgiu 1:2. Oba údery si zasadili sami fatálními chybami v rozehrávce. V závěru první půle se trefil Alibec, po přestávce si jeho přihrávku srazil nešťastně do vlastní sítě Hořava. Ten v závěru už jen snížil. Západočeši, kterým chyběl zraněný kapitán Roman Hubník, jsou v tabulce skupiny E poslední a naděje na postup se jim vzdaluje. V evropských pohárech už nevyhráli dvanáctkrát v řadě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Petržela (vpravo) z Plzně a Cristian Sapunaru z Astry.

Článek
Fotogalerie

Úvodní zahřívací desetiminutovku ukončila přímočará akce hostů, Alibec uháněl sám na branku. Kozáčik však předvedl fantastický zákrok, Viktorii zachránil od jistého gólu. Vzápětí se mohli radovat i domácí, jenže Řezník z deseti metrů pálil vedle.

V 18. minutě se chytal za hlavu Bakoš, který přetažený centr Petržely nedokázal umístit mezi tyče. Krátce poté střílel nebezpečně z hranice šestnáctky Hořava. V 23. minutě plzeňské obraně znovu pláchl Alibec, zakončil vedle.

V 25. minutě pronikl po levé straně Kace, po jeho přihrávce se dostal ke střele ze solidní pozice Hejda, ovšem postrádala razanci. Pak to zkoušel dvakrát po sobě z 20 metrů Kace.

V závěru poločasu ale udeřili hosté. Limberský chyboval v rozehrávce, vynikající Alibec se vřítil do šestnáctky Viktorie a tentokrát už rozvlnil síť - 0:1.

Po přestávce plynul zápas v podobném duchu jako v první půli. Domácí sice měli míč častěji v držení, jenže veškerá jejich snaha končila u velkého vápna. Astra nadále vyrážela k brejkům. Nemusela ale ani žádný dotáhnout do konce, i druhou branku jí domácí přichystali sami.

V 64. minutě chyboval v rozehrávce pro změnu stoper Baránek, vzápětí si Alibecovu nahrávku srazil nechtěně do vlastní sítě Hořava. V závěru sice po faulu na Poznara snížil tentýž hráč, pokutový kop sice neproměnil, ale prosadil se až z dorážky po úspěšném zákroku gólmana. Vyrovnat už se se Viktorii nepodařilo.

Utkání 3. kola fotbalové Evropské ligy - skupina E:
Viktoria Plzeň - Astra Giurgiu 1:2 (0:1)
Branky: 86. Hořava - 41. Alibec, 64. vlastní Hořava. Rozhodčí: Eskov - Mosjakin, Demeško (všichni Rus.). ŽK: Baránek, Krmenčík, Petržela - Mansaly. Diváci: 9440.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Baránek, Limberský - Petržela, Hořava, Kace, Zeman (76. Kovařík) - Ďuriš (53. Poznar), Bakoš (64. Krmenčík). Trenér: Pivarník.
Astra: Lung - Sapunaru, Geraldo Alves, Fabrício - Morais, Seto, Lovin (90.+2 Oros), Mansaly, Lazič - Alibec (90. Florea), Budescu (84. Ionita). Trenér: Sumudica.

Reklama

Související témata: