Hlavní obsah

Zdravotně i psychicky zničený Liberec zamířil bojovat o naději do Florencie

Praha

Bojovat o zachování naděje na postup ze skupiny J Evropské ligy odletěli v úterý odpoledne fotbalisté Liberce. Po tréninku v Praze na Strahově nabrali z Ruzyně směr Boloňa, odkud se přesouvají do Florencie, kde budou ve čtvrtek usilovat proti lídrovi skupiny o rozšíření dosavadního bodového zisku. Zatím je maximem svěřenců trenéra Trpišovského remíza z úvodního duelu v Karabachu, pak následovaly dvě domácí prohry se Soluní a Fiorentinou.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zklamání v tváři libereckého záložníka Egona Vůcha (vpravo) během utkání s Fiorentinou.

Článek

Severočeši z posledních dvou ligových duelů s Karvinou a Bohemians 1905 vytěžili pouze bod za bezbrankovou remízu na půdě ligového nováčka ze severu Moravy, a tak má nálada v kádru loňského třetího týmu domácí nejvyšší soutěže k ideálu hodně daleko.

„Nejsme v dobrém rozpoložení z hlediska zdravotního ani psychického," netajil trenér Jindřich Trpišovský, jehož navíc straší stav kádru. „Máme málo bodů, nálada není optimální," připustil obránce David Hovorka, jenž jako jeden z mála hráčů Slovanu zůstává fit.

„Sýkora, Ševčík a Latka mají svalové potíže. Karafiát natržené vazy v kotníku, Machuča je teprve v rekonvalescenci po zranění. Pokorný už sice trénuje, ale do zápasu rovněž naskočit nemůže. Řada z kluků vlastně jede jen proto, aby byli pod dohledem fyzioterapeuta a kondičního trenéra," krčil rameny Trpišovský.

Ve výpravě vůbec není Breite, jenž byl v domácím utkání vyloučen. Chybí i zahraniční akvizice Komličenko, Ekpai a Kubyškin. Všichni tři si vyřizují vízové povinnosti... „Komličenko by se snad mohl připojit v Itálii ještě před zápasem," doufal Trpišovský, že při skládání sestavy před čtvrtečním zápasem bude z čeho vybírat.

„Sled událostí je proti nám. Ale fotbal se odehrává ve vlnách a my jsme odhodlaní udělat maximum pro úspěch. Před rokem jsme v podobném stavu cestovali do Marseille po domácí prohře ve skupině Evropské ligy s Bragou a dokázali jsme jednoznačného favorita obrat," připomínal Trpišovský senzační triumf na půdě francouzského klubu.

„Ve Florencii nemáme co ztratit. Druhý poločas domácího zápasu nám ukázal, že proti nám stojí také jen lidi, s nimiž můžeme hrát," dodával Hovorka kuráž spoluhráčům, s nimiž ve středu dopoledne absolvuje technickotaktickou přípravu u videa, vpodvečer pak předzápasový trénink. Zápas Fiorentina-Liberec začne ve čtvrtek ve 21.05 hodin.

Reklama

Související témata: