Hlavní obsah

Holoubkovi zbylo jedenáct zdravých chlapů. Lafatovi přesto nároďák rozmlouvat nebude

Trýzeň správného složení základní jedenáctky má v posledních týdnech vyřešenou. Za fotbalovou Spartu hrají všichni, kteří jsou ještě zdraví... „Zařazení mladíků do základu neplánujeme, budou připravení na lavičce. Do zápasu půjdeme v plné sestavě s kádrem áčka. Je nás jedenáct do pole, pak se sestava vlastně dělá dobře. Vypadne jen jeden hráč,“ avizuje trenér David Holoubek před večerním duelem Evropské ligy s Beer Ševou, který může být pro Letenské klíčový.

holoubek_lafataVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

holoubek_lafata

Sparťané se chystají na Beer Ševu

Lukáš Mareček před Beer Ševou

Výhrou v Izraeli se ujali vedení ve skupině K. Pokud by Hapoel porazili i doma, už by měli postup opravdu na dosah. Desetičlenná marodka je ovšem drží při zemi. Počítat se nejspíš nedá ani se startem Václava Kadlece, který ve středu netrénoval.

„S Vaškem nechceme jít do velkého rizika vzhledem k nedělnímu utkání v Liberci. Z ostatních marodů se nám nikdo neuzdravil, takže ani na lavičku bohužel nikdo nepřibude," krčí kouč rameny.

Sparta Praha - Hapoel Beer Ševa
Zápas 4. kola základní skupiny K Evropské ligy. Dnes od 21:05 na Letné, rozhodčí Vad (Maď.). Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.
Předpokládané sestavy - Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, M. Kadlec, Costa - Mareček, Holek - Juliš, Dočkal, Holzer - Lafata.
Beer Ševa: Goreš - Bitton, Vítor, Cedek, Korhut - Radi, Hoban, Ogu, Melikson - Lucio, Buzaglo.

Kalamitní stav se táhne již týdny, pro mužstvo je v nabitém programu ubíjející. „Není to příjemné. Když si jména píšeme na tabuli, zraněných je víc než zdravých... Ale na druhou stranu - být to jinak, tak bych tady neseděl ani já. Dostal jsem tenhle kádr a snažím se z kluků vymačkat maximum. A taky se modlím, ať nepřibydou další zranění. To už by bylo hodně špatné," líčí Holoubek. Vedením mužstva byl pověřen poté, co během podzimu skončil Zdeněk Ščasný.

Otázkou tedy je, zda pro Spartu není marodka větším soupeřem než samotný Hapoel... „Zákeřná otázka. Ne, ne, teď je největším soupeřem Beer Ševa," zamyslí se kouč jen na chvíli.

Ale přesto, klíčový bude pro Spartu i nedělní ligový duel na horké půdě v Liberci. I v rámci omezených možností by tak realizační tým mohl naplánovat rozdělení sil s ohledem na neděli. „Nebudeme to dělat. Nemyslím si, že je to úplně vhodné. Všichni hráči, kteří vyběhnou na hřiště, udělají maximum pro výhru. Vím, že nechají na hřišti vše," ujišťuje Holoubek.

Kapitán a reprezentace? Ať se rozhodne sám

Další drobný problém by mu mohl způsobit Karel Jarolím. Kouč reprezentace vážně uvažuje o tom, že zkusí k návratu do národního týmu přemluvit Davida Lafatu. Pětatřicetiletý letenský kapitán může právě během reprezentačních pauz dobíjet baterky. A kdyby se nechal k návratu do reprezentace přemluvit, což podle zákulisních zpráv není reálné, jen by tříštil síly.

Mladý trenér, který je jen o rok starší než kanonýr, ovšem Lafatu ovlivňovat nehodlá.

„Kdyby David na nabídku reprezentace kývl, tak mu ji rozmlouvat nebudu. Svými výkony si o ni říká, nechme to tedy na něm. Za mě má maximální podporu, pokud by to přijmul," ujišťuje Holoubek.

Reklama

Související témata: