Hlavní obsah

San Siro už dobyli. Velbloudi teď vezmou útokem Letnou

Praha

Nejsou zvyklí na porážky, za poslední týdny jim jedinou nachystala právě Sparta. O to víc fotbalisté z Negevské pouště, jimž se přezdívá Velbloudi, prahnou v Praze po odvetě. Skupina K v Evropské lize je otevřená, na postup mohou stále pomýšlet všechny čtyři týmy. Dnešní zápas Sparta - Hapoel Beer Ševa se hraje od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Beer Ševy během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

holoubek_lafata

Sparťané se chystají na Beer Ševu

Lukáš Mareček před Beer Ševou

Pulkrabův gól zajistil před dvěma týdny Spartě výhru 1:0. Velmi šťastnou, proto jsou Letenští před domácí odvetou ve střehu.

„Hráči Beer Ševy jsou opravdu kvalitní a byli jsme všichni překvapení, že izraelská liga dosahuje takových kvalit," netají trenér David Holoubek.

Hapoel získal po rovných 40 letech zase izraelský titul a v předkole proti Celtiku Glasgow ho dělil jediný gól od postupu do Ligy mistrů. O to víc se teď soustřeďuje na Evropskou ligu. Začal ji skvěle, senzačním vítězstvím 2:0 na Interu Milán.

„Zápas na San Siru bude vzpomínaný jako jeden z největších v historii izraelského fotbalu. Já osobně tam dal gól a porazil Inter Milán. Na to nikdy nezapomenu," rozplývá se záložník Maor Buzaglo, který svou trefou jistil šokující výsledek.

Poté izraelští šampióni, kteří znovu vedou tabulku domácí soutěže, doma remizovali 0:0 se Southamptonem a brousili si zuby na Spartu.

„Myslím, že tohle bude rozhodující zápas celé skupiny," avizoval trenér Barak Bakhar v předtuše další výhry.

Bakhar už na Spartu narazil

Jenže Pražané se jeho plánům vzepřeli, jako vůbec první dobyli loni otevřený Turnerův stadión na kraji pouště a ujali se ve skupině K vedení.

Teď je pro změnu na Velbloudech, aby svého protivníka doháněli. Bakhar je jen o rok starší než Holoubek a v 37 letech patří k nejmladším trenérům v Evropské lize. Zajímavé je, že již v ročníku 2012/13, kdy hrála Sparta s Kirjatem Šmona (3:1 a 1:1), seděl na lavičce soupeře. Svůj první zápas v roli hlavního trenéra Bakhar odkoučoval v Evropské lize - stejně jako Holoubek nedávno proti Interu Milán...

„Ve Šmoně jsem strávil většinu své hráčské kariéry a začínal tam také jako asistent. V Hapoelu to bylo jiné. Když máte šanci, musíte ji rychle uchopit, nemáte čas na aklimatizaci. Musíte hned dokázat, že se umíte přizpůsobit," srovnává Bakhar.

Holoubek bere i remízu

Jde mu to náramně, rychle stvořil velmi silný tým. A teď potřebuje zabodovat i v Praze.

„Tabulka naší skupiny je našlapaná. Stojíme proti silnému soupeři, který porazil Inter. Navíc hraje doma, takže čekáme velmi těžký zápas. Spartu jsme ale studovali, jak její hru v našem prvním vzájemném zápase, tak v dalších ligových," říká Bakhar.

Také Letenští už vědí, s kým mají tu čest. „Před zápasy s Interem a v Izraeli jsem říkal, že bod bych bral. Oba jsme vyhráli, ale tradici nezměním. Remíza by byl dobrý výsledek..." usmívá se Holoubek.

Reklama

Související témata: