Hlavní obsah

Z divize do Florencie. Nepomohl jsem, brblal Hladký po premiéře v Evropě. Skolí zase Spartu?

Florencie

Hořká premiéra: První zápas v evropských pohárech absolvoval ve čtvrtek večer ve Florencii brankář Václav Hladký. V brance Liberce dostal při čtvrtém vystoupení ve skupině J Evropské ligy nečekaně přednost před stabilní jedničkou Martinem Dúbravkou. Ovšem do poločasu lovil míč dvakrát ze sítě, po přestávce kapituloval ještě jednou a za celý zápas si vlastně nepřipsal jediný těžký zákrok. „Klukům jsem nepomohl. Ani jsem nemohl," utrousil hořce.

Foto: Jaroslav Appeltauer

Brankář Václav Hladký při debutu v Evropské lize na hřištiě Fiorentiny.

Článek
Fotogalerie

Pětadvacetiletý brankář tušil už po nedělním utkání Severočechů na hřišti Bohemians 1905, že by v Itálii mohl dostat příležitost. „Trenéři mě na to připravovali. Ve čtvrtek ráno po rozcvičení jsem se definitivně dozvěděl, že půjdu do hry," vykládal odchovanec pražské Sparty, který v Liberci plní už druhou sezónu nevděčnou úlohu brankářské dvojky.

V minulém ročníku kryl záda Tomáši Koubkovi, nyní je parťákem Martina Dúbravky. „Chtěli jsme Vaškovi dát šanci, kterou si za tvrdou práci v tréninku zaslouží. Plán byl zapojit ho do hry, protože je velmi silný v rozehrávce, čímž bychom částečně eliminovali tlak, jenž si Fiorentina doma vytváří. Navíc Martin nebyl stoprocentně zdravý," vysvětloval liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Pro Hladkého šlo o premiéru jako hrom. Jeho cesta mezi elitu nebyla zrovna přímočará. Má za sebou štace v divizních Šardicích, třetiligové Břeclavi a následně ještě divizní Líšni. „Byl jsem rád, že mi trenéři dali šanci," říkal borec, jenž v předešlém průběhu sezóny odchytal jen ligový duel proti Brnu, odkud do Liberce přišel, a pohárový zápas s Pískem. „Já pochopitelně neležel na gauči, ale soutěžní utkání je přeci jen jiné, než pouhý trénink. Je složitější naskočit do tak soutěžního zápasu. Ale rychle jsem se do toho dostal," vyprávěl Hladký.

Aniž by musel řešit složitější situaci, prohrával jeho tým o dvě branky. „Za takového stavu se proti Fiorentině složitě něco vymýšlí," posteskl si Hladký. Po obrátce v srdci Toskánska inkasoval ještě jednou, a tak byl notně rozmrzelý. „Neměl jsem těžký zákrok a třikrát inkasoval. Klukům jsem nijak nepomohl, ale ani jsem nedostal šanci. Cítil jsem se na hov.. První gól z penalty, druhý po naší strašné chybě," lamentoval liberecký brankář.

Jeho parťák nastupoval do posledních utkání přes bolest, a tak je dost možné, že Hladký dostane příležitost znovu už v neděli proti Spartě. „Ještě je brzy řešit sestavu," ošíval se Hladký, jenž před rokem pod Ještědem vychytal při záskoku za Tomáše Koubka proti letenskému týmu čisté konto.

Reklama

Související témata: