Hlavní obsah

Signál jsme trénovali, vyšel nám s Bořkem skvěle, lebedil si sparťanský hrdina Costa

Před zápasem se Southamptonem avizoval, že Sparta chystá překvapení. Letenský obránce Costa rozhodně neblafoval: Pražané ve čtvrtečním duelu Evropské ligy zaskočili Angličany perfektně sehraným signálem z 11. minuty. Právě Costa z něj vstřelil vítěznou branku a stvrdil definitivně postup Sparty do jarní vyřazovací části soutěže. „Jsme šťastní, je to obrovský úspěch," zářil po utkání zimbabwský zadák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Costa během utkání se Southamptonem.

Článek
Fotogalerie

Sparta slaví postup

Před přímým kopem prohodil s Dočkalem pár slov. Vzápětí Costa upaloval do pokutového území, kde mu od Dočkala přistál na noze milimetrový pas. Z úhlu nekompromisně zavěsil. „Zkoušeli jsme signál na tréninku, vyšel nám s Bořkem perfektně. Standardky byly jednou z věcí, kterou jsme chtěli soupeře překvapit. Vždyť jsem to před utkáním naznačoval, jen jsem nemohl být konkrétní," culil se Costa.

Jako obránce příliš gólů nedává, o to větší radost ze své branky měl. „Navíc byla vítězná," pravil pyšně. Kdyby mu po jednoznačné prohře 0:3 v úvodním utkání v Southamptonu někdo řekl, že kolo před koncem bude Sparta slavit postup z prvního místa ve skupině, nejspíš by mu nevěřil.

„Takový je fotbal. Tehdy jsme byli v jiné situaci, nyní se prezentujeme dobře jako tým. Naše síla je v týmové práci," podotkl Costa, který si pochvaloval, jak Letenští zvládli zápas v defenzivě. „Počínali jsme si vzadu dobře takticky. Věděli jsme, že to bude hodně o běhání, Southampton je silný na míči. Byli jsme na to ale dobře připraveni. Z čistého konta máme velkou radost," lebedil si obránce.

Závěrečný duel na půdě Interu Milán ztratil na důležitosti (po prohře 2:3 s Ber Ševou už italský celek nemá šanci postoupit), Pražané si ho můžou vychutnat a užít. „Jenže my chceme další výhru. Uděláme pro ni v Miláně maximum," ujistil Costa.

Reklama

Související témata: