Hlavní obsah

Pivarník chce Austrii překazit postup! Byla přece mým velkým konkurentem, říká kouč Plzně

Plzeň

Před lety svedl s Austrií řadu bitev v roli hráče, posléze i jako asistent konkurenčního Rapidu. O to větší „hlad" na vídeňský tým plzeňský trenér Roman Pivarník má. Ve čtvrtečním závěrečném duelu skupiny E fotbalové Evropské ligy se ho s Viktorií pokusí obrat o body a tím zmrazit jeho postupové naděje. Jeho tým o možnost účasti v jarním play off přišel před 14 dny v Římě, v Doosan Aréně bude jeho hlavní motivací zlomení 14zápasové šňůry v pohárech bez vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník.

Článek

Vzhledem k vaší minulosti v Rapidu, máte o motivaci navíc?

Je to pro mě určitě zvláštní zápas. Austria přece byla mým velkým konkurentem, takže ji chci s Viktorkou o to víc porazit.

Austria však venku umí. Na evropské scéně v této sezóně vyhrála čtyři utkání z pěti...

Co jsem Austrii sledoval, je hodně silná v držení míče. V rakouské lize v tomto parametru dominuje. Navíc má vepředu rychlostní typy hráčů, je výborná v bleskovém přechodu do ofenzivy.

Plzeň už o postup přišla. Berete zápas i jako možnost si něco vyzkoušet?

Je toho víc. První věcí je, že nechceme skončit poslední v tabulce. Pokud zvítězíme, zajistíme si třetí příčku. Bohužel je to už čtvrtý zápas v Evropské lize za sebou, kdy nejsme schopni poskládat obranu. Je to pořád dokola. Pouze úvodní dva zápasy jsme byli kompletní. Tentokrát budeme muset vzadu zaimprovizovat ještě víc.

Matějů bude stát kvůli kartám. Limberský je stále zraněný?

Od duelu s Brnem je mimo tréninkový proces, ještě ani neodhodil berle. Doufám, že se dá do čtrnácti dnů do kupy a stihne odtrénovat domácí program během dovolené. Velký otazník visí nad Hromadou, o jeho startu se rozhodne před utkáním.

Nakolik vám zkřížil plány odložený sobotní ligový zápas na Bohemians 1905?

Beru to jako komplikaci, měli jsme zajetý herní rytmus. Nečekal jsem, že může být terén zmrzlý. Mužstvo v závěru ligy vypadá výborně, měli jsme zraněné jen dva hráče. Je alespoň příjemné, že díky solidnímu náskoku jsme kvůli odloženému utkání nepřišli o vedení v tabulce.

Jak dopadne zápas Evropské ligy mezi Plzní a Austrií?
Vyhraje Plzeň
47,6 %
Utkání skončí remízou
8,5 %
Zvítězí Austria
43,9 %
Celkem hlasovalo 763 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články