Hlavní obsah

PAOK Soluň - Liberec 2:0Hořké jubileum. Liberec po bídném výkonu plném chyb v Evropě končí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Rodrigues 1 : 0
67. Pelkas 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Sen fotbalového Liberce o postupu do jarní fáze Evropské ligy se rozplynul. PAOK Soluň byl před domácím publikem ve čtvrtečním šestém díle skupiny J nad síly Severočechů, pro něž šlo o trpkou oslavu stého zápasu v evropských pohárech.

Foto: Villa, ČTK/AP

Leo Matos (v černobílém) z PAOKu Soluň ohrožuje libereckou bránu a v ní Martina Dúbravku, kterému pomáhá Lukáš Pokorný.

Článek

Tým zpod Ještědu nastoupil do utkání v oranžových dresech stejně jako při vůbec prvním duelu v Poháru UEFA před šestnácti lety na půdě švédského Norrköpingu. Ovšem bez Baroše, Latky, Hovorky a se Sýkorou jen na lavičce náhradníků nebyl v prvních pětačtyřiceti minutách Liberec důstojným soupeřem domácího klubu slavícího letos devadesát let existence.

Už po třech minutách mohla Soluň naděje Severočechů rozcupovat, když přímý kop Rodriguese vrátil před branku Crespo, ovšem Varela z metru prázdnou branku hlavou netrefil.

Domácí zápasu jasně dominovali. Hosté nebyli schopní udržet míč, kazili přihrávky. A z levé strany liberecké sestavy dělali borci Soluně trhací kalendář. Snadno se tudy dostávali do šancí. A když Matos snadno odcentroval přes Bartošáka, neměl po přízemním centru do pokutového území Rodrigues problém míč uklidit do sítě.

V ofenzivě byli Severočeši zcela neškodní, a tak jejich naděje na obrat musel za neuvěřitelný chybujícími spoluhráči držet skvělými zákroky Dúbravka. V největších šancích skvostně vychytal Athanasiadise, těsně před přestávkou pak i Matose.

Po obrátce však parádní zákroky gólman Slovanu znehodnotil, když při centru Leovace na míč u přední tyče na míč čekal, ovšem Pelkas jej předskočil a poslal balón do branky.

Až při dvoubrankovém manku si první kloudnou šanci vypracovali i Severočeši, ovšem po centru Bartla z pravé strany hlavičku Komličenka vyrazil Glykas do tyčky a udržel tak čisté konto.

Následně už řecký tým hosty do šance nepustil a bez problémů kontroloval zbývající minuty. Několikrát ještě domácí borci obranu Severočechů parádně rozebrali, ovšem třetí gól už Liberec neinkasoval. I tak pro něj účinkování v pohárové Evropě končí, byť Fiorentina dokázala v Karabachu vyhrát, čímž dala týmu trenéra Trpišovského naději. Do vyřazovací fáze však Italy doprovodí Soluň.

Fotbalová Evropská liga - 6. kolo:
Skupina J
PAOK Soluň-Slovan Liberec 2:0 (1:0)
Branky: 29. Rodrigues, 67. Pelkas. Rozhodčí: Marriner - Beck, Lennard (vš. Ang.). ŽK: Pelkas, Crespo, Rodrigues, Matos - Ekpai, Pokorný, Folprecht, Sýkora. Diváci: 18325.
PAOK Soluň: Glykos - Matos, Varela, Crespo, Leovac (82. Malezas)- Cimirot, Caňas - Campos, Pelkas (80. Šachov), Rodrigues, Athanasiadis (71. Koulouris). Trenér Ivič.
Liberec: Dúbravka - Karafiát (46. Bartl), Coufal, Pokorný, Bartošák - Breite, Folprecht (80. Kubyškin) - Ekpai (65. Sýkora), Ševčík, Vůch - Komličenko. Trenér Trpišovský.

Reklama

Související témata: