Hlavní obsah

Manchester United, Villarreal či Anderlecht. Sparta si vybírá soupeře

Milán

Podzim zakončili porážkou na San Siru, příjemná starost jim ale zůstala. Fotbalisté pražské Sparty již kolo dopředu věděli, že v osudí pondělního losu jarní části Evropské ligy nebudou chybět. A výběr mají zajímavý. V první řadě Manchester United, pak i soupeře, s nimiž se utkali loni na jaře - Krasnodar nebo Villarreal, s nímž ve čtvrtfinále vypadli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata ze Sparty Praha během utkání Evropské ligy na Interu Milán.

Článek
Fotogalerie

Hezky se jim to poslouchá. „Kam vyrazíme na jaře? Teď nevím, ale hezký by byl Manchester United, pokud bude k mání," poručil si brankář Tomáš Koubek hned po výhře nad Southamptonem, která sparťanům postup ze skupiny stvrdila.

Los prvního vyřazovacího kola bude v pondělí a čtvrteční zápasy dotvořily nabídku. Sparta si jako vítěz skupiny K bude vybírat z jedenácti klubů z druhých míst Evropské ligy (na Beer Ševu ze svojí skupiny narazit nemůže) a čtyř týmů s horší bilancí z třetích míst v Lize mistrů.

„Někteří kluci si rovnou přejí co nejatraktivnějšího soupeře, giganta, aby měli co největší zážitek. Já si říkám, že je lepší mít hlavně někoho hratelného, protože pak můžeme nasbírat zážitků víc a zopakovat třeba něco podobného jako na jaře," říká záložník Bořek Dočkal.

„Speciální přání nemám, hrál jsem už skoro všude. Také bych chtěl spíš někoho, abychom mohli dojít co nejdál," přidává se obránce Ondřej Mazuch.

Rázný stoper působil také v Anderlechtu, stejně jako kolega Mareček a trenér brankářů Zítka. „Anderlecht bych bral, dá se říci, že to je mé přání. Pro nás sparťany, co jsme za něj hráli, by to byl určitě speciální los," souhlasí Lukáš Mareček, autor jediného gólu týmu na Interu Milán.

Možní soupeři pro Spartu
Jedenáct týmů z 2. míst v EL:
Manchester United,
Olympiakos,
Anderlecht,
Alkmaar,
Astra Giurgiu,
Genk nebo Bilbao,
Gent,
PAOK Soluň,
Villarreal,
Celta Vigo,
Krasnodar.
Čtyři horší týmy z 3. míst v LM:
Mönchengladbach,
Rostov,
Legia Varšava,
Ludogorec Razgrad.
Zápasy se budou hrát 16. a 23. února.

Reklama

Související témata: