Hlavní obsah

Štěstí si vybrali dřív, na San Siru se ke sparťanům otočilo zády

Kdybychom za stavu 1:1 proměnili penaltu, asi bychom i v Miláně dokázali Inter porazit. S tímto pocitem opouštějí fotbalisté pražské Sparty slavné San Siro. Ani po porážce 1:2 však nemusejí být skleslí, skupinu měli již předem vyhranou a při pondělním losu jarní části Evropské ligy chybět nebudou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Mareček ze Sparty Praha a Éder z Interu Milán.

Článek
Fotogalerie

Druhý skalp Interu by se počítal, ne že ne. A navíc na jeho půdě v Miláně.

„Jsme zklamaní, šlo uhrát lepší výsledek. Byl to smolný zápas, nezasloužili jsme si prohrát. Myslím, že jsme po vítězství sahali víc než Inter. Bohužel nás kvůli naší nerozhodnosti dvakrát potrestal," hodnotí zastupující trenér Zdeněk Svoboda.

„Neproměněná penalta se stává, kdyby ji Bořek Dočkal dal, věřím, že bychom neprohráli. Kluci jinak podali dobrý výkon, mohli jsme možná být trochu odvážnější. Nicméně před kluky musíme vzhledem ke všem zraněním smeknout, vítězství ve skupině je velikánský úspěch. Na jaře bude důležité, aby se kádr sešel zdravý a případně i posílený," přeje si Svoboda.

„Výsledek nás mrzí, protože kdybych proměnil penaltu, mohli jsme vyhrát. Byl jsem rozhodnutý kopnout ji na jinou stranu než obvykle, ale mohla být tvrdší a výš, aby na to brankář nedosáhl. Zápas se pak mohl vyvíjet jinak, minimálně na bod jsme ho mohli dotáhnout," lituje záložník Bořek Dočkal.

Na jaře chtějí hrát aktivněji

Svoji porci štěstí si jeho tým vybral už dřív. „Ano, když si vezmeme ostatní zápasy, tak jsme je někdy se štěstím ustáli. Z pohledu Evropské ligy byl podzim úspěšný a dosáhli jsme skvělých výsledků, ale postup neznamená, že to bylo bezchybné. Do jara chceme zlepšit víc věcí, v plném složení určitě budeme chtít hrát aktivněji," přeje si Dočkal.

Nejspokojenější může být sváteční střelec Lukáš Mareček. „Dát gól na San Siru je paráda. A navíc hlavou... Bořek mě dobře našel, pro Spartu je to klíčový hráč. Při jeho penaltě jsem si říkal, že když ji dáme, tak vyhrajeme, ale bohužel takový je fotbal. Ke všemu jsme měli kopat ještě jednu. A konec jsme nezvládli, dostali jsme hloupý gól," mrzí Marečka.

Reklama

Související témata: