Hlavní obsah

S Požárem hned napoprvé shořeli. Všechno bylo špatně, běduje trenér

Rostov na Donu
Aktualizováno

První soutěžní zápas nového hlavního trenéra fotbalové Sparty dopadl tragicky. Letenští pod Tomášem Požárem v Rostově na Donu doslova shořeli. „Pokazilo se vlastně všechno, co se pokazit mohlo. Nevstoupili jsme do utkání dobře, nechali jsme se zatlačit hluboko, ztráceli míče a vytvářeli soupeři standardky, z nichž jsou nebezpeční. Celý zápas pak ovlivnila Konatého červená karta,“ líčí kouč letenský zmar.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Trenér Sparty Tomáš Požár.

Článek
Fotogalerie

Jaké důsledky z výprasku vyvodíte? Ať už z vyloučení, či z chyb...

Zápas si musíme nejdřív vyhodnotit, rozebrat si ho. Takhle hrát nemůžeme. Co se týká Konatého červené karty, je to pro nás hodně nepříjemná věc. Jeho příběh je, jaký je. Uvidíme.

S jakým pocitem se vracíte domů?

Jsme velmi zklamaní. Přijížděli jsme sem optimističtí, povedla se nám zimní příprava. Věřili jsme, že můžeme v Rusku něco uhrát, ale od začátku bylo všechno špatně. V neděli hrajeme ligový zápas s Bohemians a musíme se zkoncentrovat.

Loni jste v prvním jarním kole vyřadili Krasnodar a nedávno ve Španělsku porazili i mocný Zenit. Nepodcenili jste trochu Rostov?

To odmítám, věděli jsme, že je silný! Určitě to nemělo souvislost!

Když se zápas vyvíjel tak špatně, proč jste nestřídali dřív a nezkusili včas poslat na hřiště třeba Lafatu?

Hledali jsme možnosti pro střídání. Pokud jde o útočníky, Juliš je pro nás jeden z tahovějších hráčů. Po přestávce už jsme nechtěli inkasovat a pokusit se třeba o jeden brejk, aby s tím doma šlo něco udělat.

A co stopeři. Proč Kadlec dostal přednost před Holkem?

Nebudu hodnotit individuality, ale celý tým. Nehráli jsme dobře, selhali jsme. Michal hrál v přípravě dobře. Je to velmi rychlý stoper, proto jsme chtěli, aby v sestavě byl.

V zimě přišel rumunský obránce Vatajelu. Proč začal jaro na tribuně?

Avizovali jsme, že dostane čas na adaptaci a aklimatizaci. Potřebuje navnímat nároky, které na něj máme, zvládnout intenzitu našeho tréninku.

Jak teď na porážku v Rostově zareagujete?

Musíme samozřejmě vyvodit důsledky směrem k týmu, abychom v neděli nastoupili v takovém složení, jež bude schopné uspět.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen