Hlavní obsah

Nepoučitelní. Sparta zase pohořela o deseti. A co bude s Konatém...?

Víte, jaký rozdíl je mezi fotbalisty Bayernu a Sparty? Jeden gól inkasovaný v Rostově... Tak ne, máte pravdu, takové srovnání je hodně chatrné. Zatímco bavorská mašina měla v listopadu už postup v Lize mistrů jistý a porážka 2:3 ji nemusela moc bolet, Pražané dopadli mnohem hůř. Výpraskem 0:4 si pokazili jaro ještě dřív, než pořádně začalo. A z Evropské ligy jsou ještě před odvetou úvodního kola vyřazovací části už prakticky venku.

Foto: Sparta.cz/Vlastimil Vacek, Právo

David Holoubek odvádí z hřiště vyloučeného Tiémoka Konatého.

Článek
Fotogalerie

Červená karta již ve 32. minutě pro Konatého, rychle inkasované další góly a pohárové Waterloo. Že vám tento příběh něco nápadně připomíná? Přesně tak, pro sparťanské výbuchy v Evropě je zcela charakteristický.

Vždyť Letenští ani jednu ze tří posledních odvet 3. předkola Ligy mistrů nedohráli kompletní! V Malmö byl vyloučen Vácha, s CSKA Moskva zase Matějovský a v Bukurešti tým potopil Brabec.

Nepomohlo ani memento z loňského čtvrtfinále, kdy se nejčastěji napomínaný tým Evropské ligy vyžlutil pro odvetu s Villarrealem. Komu není rady, tomu není pomoci...

„V každém zápase, kdy o něco jde, dostaneme červenou. Je to pořád dokola, jsme nedisciplinovaní," uznal záložník Lukáš Vácha v Bukurešti na začátku letošní sezóny, když lépe připravená Steaua znovu odklonila Spartu jen do Evropské ligy.

V ní na podzim sehrála vydařený part. Jenže sotva začala vyřazovací část, zase si sama podrazila nohy.

Citlivý problém jménem Konaté

Malér je o to citelnější, že role hříšníka se tentokrát chopil Tiémoko Konaté. Hráč na podzim vyřazený pro hrubé porušení profesionální smlouvy dostal v zimě druhou šanci a měl být velkou posilou. Jenže část fanoušků ho nechce vzít na milost a vedení ho musí bránit.

Otázkou je, zda na to bude mít po Afričanově čtvrtečním zkratu ještě vůbec chuť. Tohle by klidně mohl být i Konatého konec na Letné.

„Velmi nešťastný moment pro nás. Pro Timmyho ještě spíš, jeho příběh je, jaký je... Vyloučení samozřejmě hrubě ovlivnilo celý zápas. Uvidíme," nechtěl se v emocích hned po zápase unáhlit hlavní trenér Tomáš Požár.

Reklama

Související témata: