Hlavní obsah

Sparta se podle ruských komentářů zhroutila po prvním úderu

Rostov na Donu

V úvodním utkání druhého kola fotbalové Evropské ligy byl Rostov proti Spartě rychlejší a důraznější při proměňování příležitostí. Řekl to v rozhovoru pro deník Sovětskij sport hlavní trenér ruského klubu Ivan Daniljanc. Současně s chválou svého týmu varoval, že odvetný zápas "v sobě skrývá hrozbu".

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Radost fotbalistů Rostova.

Článek
Fotogalerie

"Sehráli jsme zatím jen jeden zápas, před námi je odveta, která v sobě skrývá hrozbu. Hráči jsou už lepší a zkušenější, ale raději zůstaňme na zemi," řekl ruskému listu trenér. "Byli jsme motivovaní, organizovaní a hodně jsme chtěli vyhrát," dodal.

Sparta podle Daniljance nebyla slabá. "Podařila se velká věc, ale v řadě okamžiků jsme měli štěstí. V odvetě to může být jiné," brzdil optimismus ruských fanoušků.

List Sport Express v komentáři napsal, že rostovský tým je i na začátku sezóny stejně ukázněný, sebevědomý a dostatečně agresivní, jako byl i loni. "Je-li třeba a nezasáhne-li vyšší moc, je tým vždy schopen nepustit soupeře k pokutovému území. To se stalo i tentokrát. Brankář Medveděv neměl žádnou vážnou práci," uvedl autor. Jediné, co zápasu bylo možné vytknout, byla prý nízká návštěva, mráz a vysoké vstupné.

"Scénář zápasu byl naprosto ideální," neskrývá nadšení list. "Sparta, která už nejednou dokázala ruským klubům, že je rozhodně třeba s ní počítat, v zápase neměla nárok způsobit nepříjemnosti. Zhroutila se po prvním úderu," píše se v komentáři.

List si všímá vyloučení Konatého po dvou faulech, které si podle autora samy o sobě zasloužily červenou kartu. Sparta se ocitla v oslabení a zcela odpadla, uzavírá komentátor.

Místní sportovní server Čempionat-Rostov napsal, že rostovský tým si do Prahy poveze velmi solidní náskok. "Sparta bude muset útočit, což právě rostovský tým, zvyklý podnikat smrtící protiútoky, potřebuje," uvedl server.

Reklama

Související témata: