Hlavní obsah

Mourinhovi se po hrůze v Rusku ulevilo. Ty na Old Trafford nemůžeš, posmíval se opoře Rostova

Rostov

Zatímco pražská Sparta na rostovském oraništi utrpěla ostudný debakl, slavný Manchester United si odvezl vcelku přijatelnou remízu 1:1, která dává týmu Josého Mourinha před osmifinálovou odvetou Evropské ligy na Old Trafford slibné naděje na postup. Portugalský kouč výsledek bral, ale neopomněl si opět postěžovat na kvalitu hřiště, která jeho týmu nesvědčila.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Kouč Manchesteru United José Mourinho a Daley Blind během utkání v Rostově.

Článek

„Vzhledem k podmínkám jsme ještě podali dobrý výkon. Nebylo možné hrát lépe, na tom hřišti si nešlo pořádně přihrávat," postěžoval si po utkání Mourinho, jenž byl už po příletu do Rostova kvalitou hrací plochy zděšen.

„Hráči se s tím ale vyrovnali dobře, což je pro mě příjemné zjištění. Pamatuji si, že na něčem podobném jsme hrávali v Portugalsku, když jsem byl dítě," pokračoval.

Výsledek je otevřený

Téma kolem trávníku už ale dál nechtěl rozpitvávat: „Nechme to už být, máme to za sebou. Hlavně, že nejsou žádná zranění. Výsledek je pro odvetu otevřený a my všichni máme za sebou zase novou zkušenost."

Mourinhovi se muselo pořádně ulevit hlavně po krkolomném pádu Zlatana Ibrahimovice. Švéd se ale bez následků zvedl a pokračoval v utkání dál.

Portugalec i tentokrát během utkání ukázal svůj typický temperament. Ve druhém poločase se dostal u postranní čáry do ostré výměny názorů s Timofejem Kalaševem, jenž se, stejně jako kapitán Aleksandr Gatčan, pro odvetu vykartoval.

Kouč se po utkání s Kalaševem hodně přátelsky usmířil. „Po zápase jsme si promluvili, objali se a řekli si, že se vzájemně respektujeme. On se mi omlouval a já mu odpověděl, že jsem rád, že nebude hrát na Old Trafford. Prostě samé hezké věci, během zápasu jsem na něj ale řval, ať drží hubu," smál se Mourinho na tiskové konferenci.

Reklama

Související témata: