Hlavní obsah

Římané už Čechům nepomohou, Rudí ďáblové narazí na Anderlecht

Nyon
Aktualizováno

AS Řím byl asi největší českou nadějí, aby se letošní šampión fotbalové ePojisteni.cz ligy dostal rovnou do Ligy mistrů. Italský tým ovšem z Evropské ligy vypadl a jeho přemožitel Lyon narazí ve čtvrtfinále na Besiktas Istanbul, což je další český koník... Největší favorit pohárové soutěže číslo dvě Manchester United si zahraje s Anderlechtem. Také oběma z nich ještě mohou Češi držet palce.

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník Zlatan Ibrahimovic si razí s Manchesterem United cestu Evropskou ligou.

Článek
Fotogalerie

Jen pro připomenutí. Letošní šampión české fotbalové ligy bude trnout, aby si vítězové Ligy mistrů i Evropské ligy zároveň zajistili postup do Champions League také ze svých domácích soutěží. Pouze v takovém případě se český mistr jako náhradník také posune rovnou do základní skupiny milionářské soutěže. Zatímco v Lize mistrů je tento předpoklad téměř jistotou, Evropská liga dělá Čechům vrásky.

Zvláště poté, co již v osmifinále vypadl AS Řím, největší z klubů, jež i v domácí soutěži do Ligy mistrů směřují. Zajímavé je, že jeho přemožitel Lyon se může stát katem českých nadějí. Nyní jde totiž na Besiktas, který si v turecké lize místenku do Ligy mistrů také drží.

Pokud jde o české zájmy, nadějí jsou ještě Anderlecht a Manchester United. Los je svedl proti sobě, takže jeden z nich se do semifinále určitě dostane...

Los čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:
Anderlecht - Manchester United,
Celta Vigo - Genk,
Ajax Amsterdam - Schalke,
Lyon - Besiktas Istanbul.
Zápasy se hrají 13. dubna, odvety 20. dubna.

Soupeře znají i poslední dva čeští fotbalisté v soutěži. Jakub Brabec si s Genkem zahraje proti Celtě Vigo a Václav Černý s Ajaxem proti Schalke. Amsterdamský klub je poslední z čtyřlístku, jemuž Češi fandí.

Komu Češi v EL ještě fandí:
Besiktas Istanbul - Vede tureckou ligu a s náskokem 2 bodů drží postup do LM.
Anderlecht Brusel - V belgické lize ho čeká nadstavbová skupina o titul. Přímo do LM jde jen vítěz.
Ajax Amsterdam - Je v nizozemské lize druhý a na přímý postup do LM ztrácí 4 body.
Manchester United - V Premier League na postup do LM ztrácí 7 bodů a má jednu dohrávku k dobru.

Reklama