Hlavní obsah

Island, nebo Irsko? Mladá Boleslav začne poháry na ostrově. Spartě se nabízí Slovan

Nyon
Aktualizováno

Zlín má jistou účast v základní skupině, Sparta začne až od třetího předkola. Jako první z českých zástupců vstoupí do Evropské ligy fotbalisté Mladé Boleslavi. Ve 2. předkole se utkají s vítězem duelu mezi islandským Stjarnanem a Shamrock Rovers z Irska. Rozhodl o tom los v Nyonu. První duel je na programu 13. července na soupeřově hřišti, odveta se v Mladé Boleslavi odehraje o týden později.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi oslavují vítězství 1:0 nad Spartou.

Článek

Stjarnan skončil v minulém ročníku islandské ligy druhý, aktuálně je po sedmi odehraných zápasech třetí. Nejúspěšnější irský klub Shamrock čeká na 18. titul od roku 2011, do Evropské ligy postoupil ze čtvrtého místa.

Boleslavští si kvalifikaci Poháru UEFA a následně Evropské ligy zahrají již posomé. V letech 2006 a 2007 se probojovali do základní skupiny. V poslední době však mají na kontě také nečekaná vyřazení s makedonským Tetovem, norským Strömsgodsetem či kyperskou Larnakou.

„Chceme se zúčastnit podzimních zápasů v základní skupině," ujišťuje Dušan Uhrin, nový generální sportovní manažer.

Irsko a Island jdou nahoru

„Soupeře neznám, musíme si je nejdřív zmapovat. Vzhledem k cestování i počasí je dobré, že nepoletíme někam do Ázerbájdžánu či Kazachstánu, kde je nějakých 50 stupňů na slunci," poukazuje pro klubovou televizi reprezentant Petr Mareš.

„Reprezentace Irska a Islandu šly v poslední době nahoru, takže lehké zápasy nečekám. My se ale dobře připravíme a trenéři budou vědět o soupeřích víc. Věřím, že postoupíme," říká zkušený Lukáš Magera.

Středočeši každopádně budou favoritem. V případě postupu by pak byli nasazení také před losem 3. předkola, stejně jako Sparta.

Oba české týmy v něm mohou narazit na zajímavé soupeře. Třeba na slovenské sousedy Slovan Bratislava a Trenčín, Bröndby Kodaň, CZ Bělehrad, Utrecht či Ostende.

Možní soupeři pro Spartu a Mladou Boleslav ve 3. předkole:
AIK Stockholm
Oleksandrija (Ukr.)
FC Lucern
Vojvodina Novi Sad
Bröndby
Videoton Fehérvár
Olimpik Doněck
Ostende
AEL Limassol
Gabala (Ázerb.)
Soligorsk (Běl.)
Slovan Bratislava
CZ Bělehrad
Trenčín
Skenderbeu Korce (Alb.)
Aberdeen
Utrecht
Altach (Rak.)
Sturm Graz
St. Johnstone (Skot.)
Dinamo Bukurešť
AEK Larnaka
Inter Baku
Beitar Jeruzalém
FK Ventspils (Lot.)
Odd Grenland
Panionios Atény
Universitatea Craiova
Arka Gdyně

Reklama

Související témata: