Hlavní obsah

Ostuda, šok, ponížení! Slavný klub vyřadil z Evropy trpaslík

Glasgow/Praha

Šok, ostuda, ponížení. A navrch nejhorší výsledek v dějinách ostrovní kopané. Fotbalový svět je v šoku, skotská chlouba - tým Glasgow Rangers - je venku z pohárové Evropy. Jezdci se těšili na jízdu, která je dovede do základní skupiny Evropské ligy, ale místo toho se loučí již v úvodním předkole. Nestačili na soupeře z Lucemburska. Po domácí výhře 1:0, prohráli odvetu na půdě Niederkornu 0:2 a to znamená konečnou.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Glasqow Rangers s ostudou vypadli z pohárové Evropy.

Článek

Nejhorší výsledek britského klubu v historii, určitě nejhorší za dobu existence Rangers, v tom se média shodnou. Že Jezdce vykopne z Evropy zrovna tenhle soupeř, to nikdo nečekal. Vždyť v lucemburské lize skončil Progres Neidercorn až čtvrtý.

Pokusy prosadit se v pohárových soutěžích? To byla dosud z jeho strany spíš marná snaha. Ze třinácti pokusů ani jednou nevyhrál, dal jen jeden gól a jednačtyřicet jich inkasoval. Tohle prostě neměl být soupeř, který vyřadí slavné Rangers. Ovšem novináři konstatují, že je výsledek odvety naprosto zasloužený.

Kritika padá na hlavu trenéra, kterým je Portugalec Pedro Caixinha. Podle novinářů je jasné, že teď bude kouč mluvit o nutnosti být trpělivý. Jenže tuhle ostudu všichni těžce koušou. Portugalec je ve funkci 111 dní a tohle bude pro něj obrovské strašidlo, které bude kdykoliv připravené Jezdce děsit. A objevují se i názory, že angažování kouče bylo chybou. Kdo ví, třeba bude Caixinha prvním odvolaným koučem v sezóně a připíše si další primát.

Sezóna se tak sotva rozjíždí, ale první senzace už je tady. Když už nevyhrají žádný pohár, jako by se skotské týmy chtěly v tomhle období zviditelnit. Před rokem měl na triku průšvih Celtic, když prohrál s amatéry z Gibraltaru. Jenže odvetu zvládl a postoupil. To Rangers propadák dotáhli do konce a Evropská liga je pro ně minulostí. Místo slávy jsou na Ostrovech i v Evropě pro smích.

Reklama